Sistemi test etmek

ahmetakina

Hectopat
Yer
Cyprus
Merhaba arkadaşlar.

Sizin de sayenizde geçen hafta sonu bilgisayarı aldım ve kurdum. Msi z97 pc mate anakart, i7 4790 işlemci, gtx750ti asus ekran kartı ve 8 gb ram var.

Windowsda hepsi çalışır durumda ve performansından çok etkilendim.

Fakat oyun oynamadığım için sistemin tam performansta ve etkinlikte çalışıp çalışmadığına emin olamadım. Sistemi nasıl test edebilirim? Oyun mu yüklemeliyim? Benchmarklar işimi görür mü? Sistemin optimize olup olmadığını nasıl anlarım?

Şimdiden teşekkürler.

Sistemin hayırlı olsun :) FurMark programı ile yapabilirsin. Bu arada gtx 750Ti almışsın oyun testleride yaparsan seviniriz :) Toplam kaç tl tuttu ? Anakart nasıl ve sistem kaç saniyede açılıyor ?

Yaklaşık 2500 ₺ tuttu. Anakarttan emin değilim ama fiyatına göre güzel göründü. Karşılaştırma şansım yok fakat bir sorununu görmedim. Açılış süresi ilk kurulumda 8 saniyeydi fakat intel mintel fastboot vs yükleyince 12 saniyeye geriledi. Bana göre yine de inanması güç bir hız çünkü core2duo dan buraya geçtim :)

Sizce bu intel rapidboot işte business advantage falanlar gerekli olur mu? Çoğunu Silmeyi düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı