Sistemi Windows 10 belleğiyle Boot edince PXE ekranı geliyor

518385

Hectopat
Katılım
25 Eylül 2018
Mesajlar
731
Çözümler
2
Öncelikle merhaba, konuyu yanlış yere açtıysam hepinizden özür dilerim.

Dün dizüstü bilgisayarımı yeniden başlattıktan sonra INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE hatasını verdi ve bir daha Windows'a giriş yapamadım. Daha sonra bir şekilde telefonundan bilgisayar için USB'ye Linux sisteminin ISO dosyasını yazdırdım ve Linux'u kurdum. Ama bu sefer de şöyle bir sorunum var, bilgisayarıma Windows 10 ISO dosyasını USB üzerinden Boot ederek yüklemek istiyorum fakat bilgisayarı açarken Boot menüsüne girip her flash belleğe bastığım zaman bana aşağıdaki resim ile aynı hatayı veriyor. Şu an bilgisayarımda ise Linux yüklü.

images.jpeg
 
Büyük bir ihtimalle imaj bozuk veya diske düzgün yazdırılmadı. Boot sırasında PXE'ye geçiyor. PXE boot seçeneğini kapatıp tekrar deneyebilirsiniz fakat büyük bir ihtimalle yine USB'yi boot etmeyecektir.
 
Büyük bir ihtimalle imaj bozuk veya diske düzgün yazdırılmadı. Boot sırasında PXE'ye geçiyor. PXE Boot seçeneğini kapatıp tekrar deneyebilirsiniz fakat büyük bir ihtimalle yine USB'yi Boot etmeyecektir.

Peki yapabileceğim nedir benim. İnternetten araştırmalarımda hard diskin bozuk olabiliceğini söylemişler. Hard diskim bozuk olsa Linux yükleneceğini sanmıyorum açıkçası.
 
Peki yapabileceğim nedir benim. İnternetten araştırmalarımda hard diskin bozuk olabiliceğini söylemişler. Hard diskim bozuk olsa Linux yükleneceğini sanmıyorum açıkçası.
Bozuk olduğunu sanmam. USB ile alakalı olduğunu düşünüyorum. İmaj indirin ve tekrardan yazdırın.

Bu arada bu imajı Linux üzerinden nasıl yazdırdınız?
 
Bozuk olduğunu sanmam. USB ile alakalı olduğunu düşünüyorum. İmaj indirin ve tekrar yazdırın.

Bu arada bu imajı Linux üzerinden nasıl yazdırdınız?

Diskler uygulaması üzerinden kurtarma diski oluştura basarak oluşturmuştum. Rufus programını Linux üzerinde aradım fakat bulamadım.
 
Söylediklerimin dışında yok.

Büyük bir ihtimalle dd modunda yazdırdığınız için okumadı.

WoeUSB programını indirin ve tekrar imajı yazdırın.

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim fakat hiçbiri olmadı. Fakat şu an gayet mutluyum. Sebebi ise sorunu tesadüfen Windows 7 ISO dosyasını telefonumda OTG kablosu ile USB'ye çıkarmış olmam ve USB'nin Boot menü de gözükmesi oldu. Önce Windows 7 kurdum ardından Rufus ile Windows 10 yazdırıp yeniden formatladım ve bilgisayar eski haline kavuştu. Komik bulduğumda bir konu var aslında. Aynı bilgisayarı başkasına canlı canlı göstermiştim. Ve bana harddiskimin bozuk olduğunu ve bu yüzden gözükmediğini söyledi. Ona da güzel bir ders olmuştur umarım 😅. İlk başta ne oldu da Windows bu hale geldi diyorsanız onun da cevabını vereyim. Dün gece aynı vakitlerde oyun oynarken birden Ethernet, USB, mouse çalışmamaya başladı yani resmen kilitlendi. Bende bilgisayarı yeniden başlattığımda daha da Windows ekranı görmemeye başladı ve hata verdi. Sonrası ise konu da yazıyor yahu 😂. Kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın. İyi geceler tüm sosyalciler.
 

Geri
Yukarı