Çözüldü Sistemi Windows 8.1 yaptıktan sonra "0xc0000225" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Enahaine

Hectopat
Makaleler
1
RAM
4 GB
SSD veya HDD modeli
500GB
Ekran kartı
Geforce 710
Merhaba. Dün bilgisayarımı Windows 8.1 yaptım sonra gerekli şeyleri yükleyip kullanmaya başladım bugün bir uygulama indirdikten sonra DLL hatası verdi. Ben de DLL dosyalarını internet üzerinden indirdim ve System32 ve SysWOW64'dü yanlış hatırlamıyorsam sonrasında uygulamayı açmayı denedim açılmayınca yeniden başlatayım belki olur dedim ve yeniden başlattım ama yeniden başlattığımda nls verileri olmadığından veya içinde hasar olduğundan işletim sistemi yüklenemedi yazısıyla karşılaştım. İnternette uzun süre baktım ama benim hatam ile karşılasan birine rastlamadım.
Hata kodu: 0xc0000225.

Dosya Ekleri

• IMG_20220726_223502.jpg
    IMG_20220726_223502.jpg
    99,7 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten indirdiğiniz saçma sapan, işe yaramayan DLL dosyasını System32 ya da SysWOW64 içine attığınız için böyle olmuş yüksek ihtimal. Başlangıç ayarlarına şu an bu ekrandan F8 basarak girin, sistem geri yükleme yapmayı deneyin. Bence bundan daha hayır gelmez. Tekrar yükleyin Windows'u ve bundan sonra internetten DLL indirip sisteme atmayın. Karşılaştığınız hata için konu açın.

İnternetten indirdiğiniz saçma sapan, işe yaramayan DLL dosyasını System32 ya da SysWOW64 içine attığınız için böyle olmuş yüksek ihtimal. Başlangıç ayarlarına şu an bu ekrandan F8 basarak girin, sistem geri yükleme yapmayı deneyin. Bence bundan daha hayır gelmez. Tekrar yükleyin Windows'u ve bundan sonra internetten DLL indirip sisteme atmayın. Karşılaştığınız hata için konu açın.

Sıkıntıda orada onu bende yapmaya çalıştım ama F8 basınca sistem geri yükleme ekranı gelmiyor yani önceden o siteden indirdiğim de bir sıkıntı olmamıştı o yüzden rahatça indirdim böyle olacağını düşünmemiştim.

Sıkıntı orada onu ben yapmaya çalıştım ama F8 basınca sistem geri yükleme ekranı gelmiyor yani önceden o siteden indirdiğim bir sıkıntı olmamıştı o yüzden rahatça indirdim böyle olacağını düşünmemiştim.

F8 basınca direkt sistem geri yükleme ekranı falan gelmeyecek. Sorun giderici gibi seçenekler çıkacak. O yer geliyor mu? Bilgisayarını kapatıp, yeniden başlatmayı dener misin? Hiç sonuç alamazsan, bilgisayar açılırken sürekli F8 tuşuna bas ve güvenli mod girmeyi dene.

F8 basınca direkt sistem geri yükleme ekranı falan gelmeyecek. Sorun giderici gibi seçenekler çıkacak. O yer geliyor mu? Bilgisayarını kapatıp, yeniden başlatmayı dener misin? Hiç sonuç alamazsan, bilgisayar açılırken sürekli F8 tuşuna bas ve güvenli mod girmeyi dene.

Bir farklılık olmuyor gene aynı hatayı alıyorum bu arada Windows'u nasıl tekrar kuracağım yardım edebilir misiniz bir USB'ye atıp öyle mi kurmam gerekiyor?

Bir farklılık olmuyor gene aynı hatayı alıyorum bu arada Windows'u nasıl tekrar kuracağım yardım edebilir misiniz bir USB'ye atıp öyle mi kurmam gerekiyor?

USB varsa işlemlere geçelim.

• ISO dosyasını indiriyorsun. Windows 8.1 Disk Görüntüsünü (ISO Dosyası) İndir
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • ISO dosyasını seçiyorsun " seç" kısmından.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT olarak seçebilirsin.
  • Başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, USB'i 1. sıraya al. Save and exit yap. Windows'u kur.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince isteğe bağlı diskini biçimlendirerek temiz kurulum yapabilirsin, yeni disk oluşturabilirsin.
  • Sonrası normal Windows kurulumu.
ISO dosyasını yazdırman için başka bilgisayarın yoksa internet kafeye giderek yazdırabilirsin.

USB varsa işlemlere geçelim.

• ISO dosyasını indiriyorsun. Windows 8.1 Disk Görüntüsünü (ISO Dosyası) İndir
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • ISO dosyasını seçiyorsun " seç" kısmından.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT olarak seçebilirsin.
  • Başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, USB'i 1. sıraya al. Save and exit yap. Windows'u kur.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince isteğe bağlı diskini biçimlendirerek temiz kurulum yapabilirsin, yeni disk oluşturabilirsin.
  • Sonrası normal Windows kurulumu.
ISO dosyasını yazdırman için başka bilgisayarın yoksa internet kafeye giderek yazdırabilirsin.

Windows'un üstüne windowsmu kuruyoruz benmi yanlış anladım?

Windows'un üstüne Windows mu kuruyoruz ben mi yanlış anladım?

Disk biçimlendirme ekranı gelince disklerin hepsini biçimlendirirsen diskin içindeki Windows ve her şey silinir.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı