Sistemim ısınmaya başladı

ulas1232

Hectopat
Arkadaşlar eskiden işlemcim 45-55 derece arası çalışıyordu bir anda 70-75 derece olmaya başladı ekran kartımda öyle bazen 78 oluyor yardımcı olur musunuz kasamın önünde 3 adet üstünde 1 arkada da 1 adet fan bulunmakta.

Daha fazla detay verin lütfen. Bu sıcaklıkar boştayken mi yoksa yükteyken mi?

Eskiden boştayken kaç dereceydi, şu anda kaç derece?
Eskiden yükteyken kaç dereceydi, şu an kaç derece?

Uzun zamandır termal macun yenilemediyseniz yenileyin, etki göstecektir.

Uzun vadede bilgisayarı kullandıysanız önceki sıcaklıklarla şimdiki sıcaklıkları karşılaştırın @punktnin dediği gibi. Eğer eskisine göre daha sıcaksa kasayı temizleyip termal macun yenileyin.

Kasam Zalman S2 İşlemcim i7-4790 ekran kartım Radeon RX 590 Nitro+ Special Edition.

Eskiden ekran kartım boştayken 30-33 derece arası çalışıyordu fan Speed 0'da şimdi 50 derece fan Speed'i 50 yapınca 35 derece oluyor işlemcim boşta 40-45 derece önceden 30-35 idi.
Geçen bilgisayarcıya termal macun yeniletmeye gitmiştim o günden beri sıcaklıklar arttı işlemcide.

Kasam Zalman S2 işlemcim i7-4790 ekran kartım Radeon RX 590 Nitro+ Special Edition.

Eskiden ekran kartım boştayken 30-33 derece arası çalışıyordu fan Speed 0'da şimdi 50 derece fan Speed'i 50 yapınca 35 derece oluyor işlemcim boşta 40-45 derece önceden 30-35 idi.
Geçen bilgisayarcıya termal macun yeniletmeye gitmiştim o günden beri sıcaklıklar arttı işlemcide.

Galiba bilgisayarcı soğutucuyu tam takamamış soğutucunun işlemciye tam oturduğundan emin olun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı