Sistemimden HDD'yi söktüğümde yaşadığım performans artışı

• Konuyu başlatan AJFA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.189
Benim laptopta da ana SATA3 girişinde 870 Evo 500 GB var. Windows 10, boot manager, programlar vs. her şey ona kurulu. CD ROM'a Caddy aparat ile taktığım Seagate 1 TB HDD'yi çıkarıp test ettim. Garip bir şekilde performans artışı oldu gerçekten. Üstelik HDD'nin içi neredeyse tamamen boş.

Hiç SSD sahibi olmadım. Ama, HDD'nin koşan birinin sırtına yüklenen ağır bir bavul misali sistemi yavaşlatacağını çok iyi tahmin edebiliyordum. Ve SSD'nin yanında HDD de olan sistem kombinasyonlarına da pek sıcak bakmıyordum.

Ben 1 M2, 2 SSD, 1 HDD kullanıyorum. Bazen Windows Boot ederken kafayı yiyor, HDD bağlantısını söküp öyle çalıştırıyorum sorunsuz açılıyor. Gerçekten HDD'lerde bir sıkıntı var.

Teknik anlamda nasıl açıklanır bilemiyorum maalesef ama açıklayabilen biri çıkacaktır elbet.

Bunun nedeni Windows'un HDD'yi de Boot etme süreci muhtemelen. Yani siz HDD'yi boot edince mi daha iyi verim alırsınız yoksa SSD'yi boot edince mi? Tıpkı bunun gibi. Diske bir şey yazın ya da yazmayın Windows o diski illaki okur ve aktif kılar. Bunun nedeni bu olsa gerek.

Hocam bence 240GB SSD ve 1TB iyi HDD bana daha mantıklı gibi geliyor. 240GB SSD 280-300TL civarında sistemi buna kur. Depolama olarak o civarda Seagate 7200RPM 360TL (1TB) ama SSD'ler pahalı. 500GB 500TL civarı. Yani 240GB SSD 1TB HDD gayet güzel olur düşüncesindeyim. Tabii para varsa git 1TB al ne diyeyim :D.
(Konuyu hortlatmis olmam değil mi? 1 ay olmuş altı üstü.)

Hocam bence 240GB SSD ve 1TB iyi HDD bana daha mantıklı gibi geliyor. 240GB SSD 280-300TL civarında sistemi buna kur. Depolama olarak o civarda Seagate 7200RPM 360TL (1TB) ama SSD'ler pahalı. 500GB 500TL civarı. Yani 240GB SSD 1TB HDD gayet güzel olur düşüncesindeyim. Tabii para varsa git 1TB al ne diyeyim :D.
(Konuyu hortlatmis olmam değil mi? 1 ay olmuş altı üstü.)
Gereksiz yere mesaj yazmadıktan sonra konu hortlatmak yasak değil elbette.

Dediğiniz kombinasyon gayet güzel ama bütçe varsa depolama için de SSD alınmasını tavsiye ederim. Özellikle bu konuda da anlattığım deneyimimden sonra. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı