Sistemin bakımı yapılırsa FPS artar mı?

elturcooenes

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben bilgisayarımı 2021 ya da 2022 Kasım'da aldım. Aldığım tarihden beri bilgisayarımı işlemci sıvısını bile değiştirmedim tozunu temizledim. Oyunlardaki FPS gözle görünür şekilde düştü. Eğer bunları yaparsam sizce kaç FPS artışı olur? Valorant'ta şu an 150 225 FPS arası alıyorum. Ekran kartım RX 6500 XT 4 GB Mech OC diye bir ekran kartı. İşlemcim i3 10100F 16 GB RAM 650W güç kaynağı 512 GB SSD.

Merhaba ben bilgisayarımı 2021 ya da 2022 Kasım'da aldım. Aldığım tarihden beri bilgisayarımı işlemci sıvısını bile değiştirmedim tozunu temizledim. Oyunlardaki FPS gözle görünür şekilde düştü. Eğer bunları yaparsam sizce kaç FPS artışı olur? Valorant'ta şu an 150 225 FPS arası alıyorum. Ekran kartım RX 6500 XT 4 GB Mech OC diye bir ekran kartı. İşlemcim i3 10100F 16 GB RAM 650W güç kaynağı 512 GB SSD.

Sadece FPS artışı olarak düşünmeyin evet FPS artışı olur ve bilgisayarının işlemcinin ömrü de uzun olur bakımlarını düzenli bir şekilde yaptırırsan önerim çok oyun oynayan biri isen 6 ayda bir yaptırman ha yaptıramam bu kadar süreçte dersen yılda bir kesinlikle yaptırmanı öneriyorum bilgisayarın daha sağlıklı çalışması için.

Cihazın servisinin yapılması son derece önemli. Termal macunu değiştirilmemiş, tozu alınmamış, fan tamamen tıkalı bir cihazdan mutlak bir performans kaybı yaşarsın. Bundan dolayı en az senede 1 defa servis yapılması bu cihazlar için önem arz ediyor. Ancak temizlikten sonra 150 FPS'in 200 olmasını beklememek gerek. Sonuç itibari ile donanımsal bir şey yapmıyoruz. Kasa içi hava akışını dengeleliyoruz. Daha soğuk cihaz daha stabil çalışır ve daha fazla performans verip kendisini korumaya almaz. Böylelikle cihazın durumuna göre FPS artışı hissedilir seviyede artar.

İşlemciler belirli bir ısı seviyesinden sonra çok ısınmanın önüne geçmek için kendi performansını düşürür. Sanırım 82 dereceden sonra başlıyor. Termal macunu değiştirilip fan bakımı yapılırsa çok iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı