Sistemin boşta 16 GB RAM kullanması

Berk Bülbül

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarım 16GB RAM'a sahip ve RAM bilgisayar boştayken bile 15680MB RAM kullanıyor. Bu son 2 gündür olan bir şey. Ara sıra donmalara yol açıyor ve sinir bozucu. Son zamanlarda sadece Rainbow Six Siege isimli oyunu aldım ve bu da lisanslı olarak Steam'den. Sorunu nasıl çözebilirim ? Disk kullanımı da genelde %100.
dfssdfsdf.png

Son düzenleyen: Moderatör:
hocam işlemler kısmında arkada açık kalan uygulamaları kontrol eder misin aslında her şekilde bu anormal şahsımca son 2 günde yaptığınız ve indirdiğiniz uygulamaları gözden geçirin

Bunun bir benzeri de benim başıma gelmişti. 3.40 GHz'lik işlemci 6.50 GHz çalışıyor gözüküyordu :D BIOS sıfırlayarak çözmüştüm. Tabi bu daha ilginç. tüge'nin dediği gibi arka planda çalışan uygulamaları kontrol et mutlaka RAM'i sömüren bir şeyler olmalı.

Arka plan işlemlerinde bir tuhaflık olduğu belli yedeklerinizi alıp güzelce format atıp temiz bir kurulum yapmakta fayda var yoksa 16 gb ram kullanılması imkansız

Hocam sistemin 16 GB kullanması mümkün değil. Arkada kaç program açık? Görev yöneticisinden işlemler sekmesinde belleğe tıklayın. Belleği en çok kullanandan en aza doğru kullanan işlemler sıralanacaktır. Bi kontrol edin. BitDefender ile taratın. Bütün güncellemeleri yapın. Olmazsa temiz bir 1703 kurulumu yapın forumdan. Bu arada Windows orijinal mi?

Cevaplarınızı yeni gördüm hepinize teşekkürler. O gün bilgisayarımı formatlayarak çözdüm sorunu. Windows 10 orijinal değildi. Arkaplanı kontrol ettim ve sadece normal programlar vardı. Toplasanız 4GB anca yapardı. Çözemediğim başka bi anormallik vardı. Neyse geçti gitti :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı