Merhaba, bir sorum olacaktır ben uzun süredir laptop kullanıyorum 10 sene rahat var ve yeni kasalı bir bilgisayara geçtim laptopum 2 saniyede açılırken kasalı bilgisayarım 10-15 saniyede açılıyor laptopta SSD var iken kasada ise M.2 SSD var ama anlamadığım sekilde gec aciliyor. Butun toplama kasalı sistemlerde mi boyle?
Merhaba, bir sorum olacaktır ben uzun süredir laptop kullanıyorum 10 sene rahat var ve yeni kasalı bir bilgisayara geçtim laptopum 2 saniyede açılırken kasalı bilgisayarım 10-15 saniyede açılıyor laptopta SSD var iken kasada ise M.2 SSD var ama anlamadığım sekilde gec aciliyor. Butun toplama kasalı sistemlerde mi boyle?
Eğer açtığınızda ekran kartı fanlarının dönüp sonra durup bundan sonra görüntü geldiğini görüyorsanız şöyle. Kafadan 5-6 saniye zaten ekran kartı fanının hızlı dönüp durmasıyla geçiyor. Onu hızlandırabilmek pek mümkün değil. Masaüstü bilgisayarlarda anakartın geçerli bios ayarları yüklemesi için ve donanımları tanıması için belli bir süre geçiyor.
Masaüstünde bilgisayar açılırken anakartının modelini gösteren siyah ekran 1-2 saniyede (Bende 1 saniyeden kısa sürede gelip geçiyor göremiyorsun bile simgeyi) kapanmıyorsa(Windows yavaş boot ediliyorsa) SSD bilgisayarın yavaş. Fakat Windows kilit ekranı yavaş açılıyorsa sıkıntı yok bende de öyle. İşlemiden mi böyle oluyor anlamadım.
Eğer açtığınızda ekran kartı fanlarının dönüp sonra durup bundan sonra görüntü geldiğini görüyorsanız şöyle. Kafadan 5-6 saniye zaten ekran kartı fanının hızlı dönüp durmasıyla geçiyor. Onu hızlandırabilmek pek mümkün değil. Masaüstü bilgisayarlarda anakartın geçerli BIOS ayarları yüklemesi için ve donanımları tanıması için belli bir süre geçiyor.
Masaüstünde bilgisayar açılırken anakartının modelini gösteren siyah ekran 1-2 saniyede (bende 1 saniyeden kısa sürede gelip geçiyor göremiyorsun bile simgeyi) kapanmıyorsa(Windows yavaş boot ediliyorsa) SSD bilgisayarın yavaş. Fakat Windows kilit ekranı yavaş açılıyorsa sıkıntı yok bende de öyle. İşlemiden mi böyle oluyor anlamadım.
Şimdi soyle ben o anakart model kismini 1-3 saniye goruyorum biosa girmek icin tus soyluyor asus iste biosa girmek icin del falan o gectikten sonra asus logosunun altinda yuklenme isareti ve
Şimdi soyle ben o anakart model kismini 1-3 saniye goruyorum biosa girmek icin tus soyluyor asus iste biosa girmek icin del falan o gectikten sonra asus logosunun altinda yuklenme isareti ve
Ben Sata SSD kullanırken de çıkıyordu şu an M2 samsung SSD ye geçtim ve Bios giriş düğmelerini Del falan hiç göremiyorum. Logo tam görünmeden gelip geçiyor. Samsung mu çok hızlı yoksa Gigabyte anakartların böyle bir özelliği mi var bilmiyorum. Bilgisayarının Anakart logosu 2 -3 saniye görünüyosa sıkıntı yok.