Sistemin geç açılması

Ben SATA SSD kullanırken de çıkıyordu şu an M.2 Samsung SSD'ye geçtim ve BIOS giriş düğmelerini del falan hiç göremiyorum. Logo tam görünmeden gelip geçiyor. Samsung mu çok hızlı yoksa Gigabyte anakartların böyle bir özelliği mi var bilmiyorum. Bilgisayarının anakart logosu 2 -3 saniye görünüyorsa sıkıntı yok.

Bazen hiç göremiyorum.

Merhaba, bir sorum olacaktır ben uzun süredir laptop kullanıyorum 10 sene rahat var ve yeni kasalı bir bilgisayara geçtim laptopum 2 saniyede açılırken kasalı bilgisayarım 10-15 saniyede açılıyor laptopta SSD var iken kasada ise M.2 SSD var ama anlamadığım sekilde gec aciliyor. Butun toplama kasalı sistemlerde mi boyle?

Hızlı başlatmayı açabilirsin laptopta büyük ihtimal hızlı başlatma açıktı "Denetim Masası > donanım ve ses > güç seçenekleri > güç düğmelerinin yapacaklarını seçin" buraya gelip, kapatma ayarlarından açabilirsiniz. Eğer "hızlı başlat" yok ise CMD'ye "-powercfg /hibernate on" yazarak tekrar kontrol edebilirsiniz veya Görev Yöneticisi'nden başlangıç taki gereksiz şeyleri kapatabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı