Sistemin görüntü vermemesi ve PSU'dan gelen tiz ses

Veunex12

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. PC oyun esnasında kendini kapattı ve açmaya çalıştığımda ise maalesef açılmadı. Power tuşuna bastığımda PSU'dan devamlı bir tiz ses geliyor, fanlar dönüyor SSD, ekran kartı, klavye, mouse, kulaklık her şey çalışıyor (ışıkları yanıyor) fakat ekrana görüntü gelmiyor. Bunun yanı sıra CPU fanı %100 kullanımdaymış gibi dönüyor ve Power butona basılı tuttuğumda ya da reset tuşuna bastığımda PC kapanmıyor ya da restartlanmıyor. PSU mu cortladı ne oldu?

Normalde PC'yi çalıştırdığımda ekran kartının fanı kısa bir süre çalışır durur, Ethernet kablosunun girişindeki yeşil ışık yanar ve PC açılırdı, şimdi ise ne o ışık yanıyor ne ekran kartının fanı duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam başka PSU deneyin eğer ondanda bir şey olmazsa PC çöptür çünkü RAM'leri çıkardığınızda da bir tepki vermiyorsa son çare PSU değiştirip denemektir (%60 PSU sorunludur bence )

Peki RAM'leri söktüğünüzde bip sesi geliyor mu?
Malesef ramleri söktüğümde bip sesi v.s gelmiyor. Cpu soketine baktığımda yanık kokusu v.s tellerde kırılmada mevcut değil psunun içine bakamadım büyük ihtimal kondansatörler patladı.

Cooler master 500w NL onesize psu nasıldır bakabilie misiniz?
Ses az çok duyuluyor dikkatli dinlerseniz ıslık sesi gibi

PC şu an açılıyor fakat masaüstüne gelir gelmez kendini kapatıyor ve tekrar açılmamazlık yapıyor sorun neyde henüz çözemedim. PSU sorunu olsa sanırım hiç açılmaz ama yine de yeni bir PSU satın aldım
Yeterli gücümü veremiyor çözemedim bozuk olması çok yüksek ihtimal
BIOS' erişim sağladım BIOS'ta kapanma söz konusu değil

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı