Sistemin her açılışında anakart logosundan önce çıkan "RAID Controller" ekranı nasıl kapatılır?

Makaleler
10
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Asus B450 TUF Plus Gaming model anakartım var. HDD'lerime RAID yaparak kullanıyorum.

Sistemi her açtığımda açılmadan önce alttaki görseldeki ekran çıkıyor ve açılışı yavaşlatıyor. Özellikle OC yaparken defalarca sisteme restart atmam gerektiğinde çok can sıkıyor. Bunu kapatmanın yolu var mı?
IMG_20200621_134539.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus B450 TUF Plus Gaming model anakartım var. HDD'lerime RAID yaparak kullanıyorum.

Sistemi her açtığımda açılmadan önce alttaki görseldeki ekran çıkıyor ve açılışı yavaşlatıyor. Özellikle OC yaparken defalarca sisteme restart atmam gerektiğinde çok can sıkıyor. Bunu kapatmanın yolu var mı?
Çok mu yavaşlatıyor? Bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum.

UEFI BIOS'a sahip iseniz, önce BIOS'a girin. Gelişmiş modu açın. Boot sekmesine gelin. "Option ROM Messages" adlı seçeneği bulup değiştirin. "Force BIOS" varsayılan, onu "Keep Current" olarak değiştirin. değişiklikleri kaydedin ve çıkın.

UEFI BIOS'a sahip iseniz, önce BIOS'a girin. Gelişmiş modu açın. Boot sekmesine gelin. "Option ROM Messages" adlı seçeneği bulup değiştirin. "Force BIOS" varsayılan, onu "Keep Current" olarak değiştirin. değişiklikleri kaydedin ve çıkın.
Maalesef işe yaramadı.

ASUS B450 TUF Plus Gaming model anakartım var. HDD'lerime RAID yaparak kullanıyorum.

Eki Görüntüle 597150

AMD'de yanlış hatırlamıyorsam böyle bir özellik vardı HDD hızını arttıran. BIOS ayarlarını sıfırlarsan düzelir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı