Sistemin sağlıklı olması için hangi yollar izlenmeli?

Berkay qx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yeni bir sistem aldım çok fazla oyun oynayan birisi değilim orta derece diyelim Valorant ETS 2 birkaç Simulator oyunları oynarım Technopat YouTube kanalında bilgisayar alınca yapılacaklar videosunu izledim başka günlük oyun oynarken film izlerken bilgisayarımda neye dikkat edebilirim sağlıklı olması için önerebiliceğiniz bir program vesaire bir şey varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Driver güncellemesi, işletim sistemi güncellemeleri unutulmamalı. (Driver Booster kullanmayın.)

Kaspersky Free antivirüs kullanabilirsiniz, Windows ve sürücü güncelleştirmelerini geciktirmeden yapabilirsiniz, kasanızı hem ön hem arka kısımdan hava alacak bir yere konumlandırabilir, birkaç ayda bir en azından tozunu alarak temizleyebilirsiniz.

Ustteki hocalarim gibi surucu guncellemelerinizi ve anti-virus kullanmayi unutmayin hocam. Ayrica sagdan soldan gelen bilinmeyen linklere de tiklamanizi onermem. Bir de SSD veya HDD'nizi cok doldurmayin. Hayirli olsun yeni sisteminiz.

Ustteki hocalarim gibi sürücü guncellemelerinizi ve Anti-Virüs kullanmayi unutmayin hocam. Ayrica sagdan soldan gelen bilinmeyen linklere de tiklamanizi onermem. Bir de SSD veya HDD'nizi cok doldurmayin. Hayirli olsun yeni sisteminiz.

Sağ olun teşekkür ederim sistemim.
AMD Ryzen 3 1200.
8 GB RAM.
RX 6400 4 GB.
240 GB SSD.

Bahsettigim oyunlarda beni uzermi Valorant ETS 2 birkac tanede Simulator oyunu eski sistemim i5 2400 HD7350 1 GB oldugundan bu yeni gelecek sistemim beni mutlu ediceğini zannediyorum ama cogu kisi Google bile acmaz gibisinden kötülüyor.

Sistem gereksinimleri konusunda cok bilgili degilim hocam, arastirma yapip donecegim.
Kotuleyenlere takilmayin, tabii ki yeni nesil bir bilgisayar gibi degil fakat guzel oyun oynayabileceginizi dusunuyorum.

Valorant icin onerilen sistem gereksinimleri:
  • Önerilen Sistem Gereksinimleri
  • İşletim sistemi: Windows 7 / Windows 8 / Windows 10 64-bit
  • İşlemci: Intel Core i3-4150 (Intel), Ryzen 3 1200 (AMD)
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 730 ya da AMD Radeon R7 240
  • Ekran kartı belleği: 1 GB VRAM
ETS 2 icin onerilen sistem gereksinimleri:
  • Işletim sistemi: Windows 7, 8,1 ve 10 işletim sistemi (64-bit)
  • İşlemci: 3,0 GHz frekansında çalışabilen dört çekirdekli işlemci
  • Bellek: 6 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 760 2 GB
  • Depolama: 12 GB
Oynayabilirsiniz diye dusunuyorum hocam.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim iyi günler

Ekran kartı işlemci ısısını nasıl takip edebilirim ve yüzde kaç olması zararlı yani hangi yuzdelik dilime gelince bilgisayarı kapatmalıyım.

Ekran kartı işlemci ısısını nasıl takip edebilirim ve yüzde kaç olması zararlı yani hangi yuzdelik dilime gelince bilgisayarı kapatmalıyım.
MSI Afterburner adlı programı indirerek sıcaklıkları kontrol edebilirsiniz. Onun dışından sıcaklığın 80-85 derecenin altında olması iyidir.

Öncelikle hayırlı olsun, işinizi rahatlıkla görecek bir sistemdir.
HWMonitor isimli programı açtıktan sonra bir süre oyun oynarsınız, programa döndüğünüzde işlemci, ekran kartı sıcaklık kısımlarına bakarsınız. 90 dereceye kadar bir sorun olmayacaktır.
Ya da FurMark testi ile sistemi zorlayıp bakabilirsiniz.

FurMark ile zorlamak istemiyorum ama dediğiniz program ile oyun oynarken dereceleri takip etsem olur değil mi ve İncehesap alırken biraz sorun çıkarttı kargo pazartesi verildi dedi Yurtiçi Kargo bizde kargo yok dedi bugün müşteri hizmetleri ile konuştum tekrar güncel kargo takip numarası verdiler yarın gelir kargonuz dediler yani herhangi bir sorun çıkmamıştır değil mi çünkü iptal ettiler herhalde ilk başta kargoyu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…