Sistemin Valorant performansı eskiye nazaran çok düştü

broNzfps

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 aydır Valorant'ta FPS sorunu yaşıyorum. Eskiden 300-400 rahat alırken şimdi 100'e bile indiği oluyor.

Sorunun GPU sıcaklığı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Başka oyunlarda GPU sıcaklığı 70-80 görürken Valorant oynarken 50, maksimum ise 65 dereceyi görüyor. GPU'yu tam kullanmadığını düşünüyorum ama pek bir bilgim yok o yüzden yardımcı olursanız sevinirim.

Yaklaşık 1 aydır Valorant'ta FPS sorunu yaşıyorum. Eskiden 300-400 rahat alırken şimdi 100'e bile indiği oluyor.

Sorunun GPU sıcaklığı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Başka oyunlarda GPU sıcaklığı 70-80 görürken Valorant oynarken 50, maksimum ise 65 dereceyi görüyor. GPU'yu tam kullanmadığını düşünüyorum ama pek bir bilgim yok o yüzden yardımcı olursanız sevinirim.
Ben de aynı sorunu yaşıyorum. RTX 3070 ve Ryzen 5 5600X kullanıyorum. Eskiden 300-500 FPS alırken, son 1 ay içinde bu değer 100-150 FPS civarına düştü. Belki de bu durum sürücülerden kaynaklanıyor olabilir.

Sürücüden dolayı olabilir GPU ve CPU kullanımı kaçta geziyor ayrıca oyun ayarlarında değişiklik yaptınız mı?

Sürücüden dolayı olabilir GPU ve CPU kullanımı kaçta geziyor ayrıca oyun ayarlarında değişiklik yaptınız mı?

GPU kullanımı 30-40 arasında geziyor, CPU kullanımı ise 45-70 arasında gidip geliyor. Bazen 100'ü bile gördüğü oluyor o zamanlar FPS drop yiyorum. Oyun ayarlarında değişiklik yapmadım her zaman en düşükte kullanıyorum. Driverlerı da kontrol ettim en güncel halini kullanıyorum.

GPU kullanımı 30-40 arasında geziyor, CPU kullanımı ise 45-70 arasında gidip geliyor. Bazen 100'ü bile gördüğü oluyor o zamanlar FPS düşmesi yiyorum. Oyun ayarlarında değişiklik yapmadım her zaman en düşükte kullanıyorum. Sürücüleri da kontrol ettim en güncel halini kullanıyorum.

FPS sabitleyici açık mı ayrıca ayarları yükseltince de yaşıyor musunuz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı