Site meta açıklamasını veritabanından çekmek

BayCoder

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, iyi forumlar. Bir internet sitesi yazıyorum. Bu sitede kolaylık olsun diye aşağıdaki meta taglarını veritabanından çekiyorum. SEO analizi yaptığım zaman sitedeki bu meta tagları görünmüyor. Bunun veritabanından çekilmesi ile bir alakası var mıdır?

<meta name="title" content="<?php echo $ayarcek['ayar_baslik']; ?>">
<meta name="description" content="<?php echo $ayarcek['ayar_aciklama']; ?>">
<meta name="keywords" content="<?php echo $ayarcek['ayar_keywords']; ?>">
<meta name="copyright" content="<?php echo $ayarcek['ayar_footer']; ?>" />

a.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl bir kolaylık sağlıyor size bilmiyorum fakat bu ve buna benzer elemanların statik olarak kalmasını öneririm, yani veritabanından çekmek yerine el ile yazın. Fetch işleminde bu taglara erişim sağlanmıyor olabilir.

Nasıl bir kolaylık sağlıyor size bilmiyorum fakat bu ve buna benzer elemanların statik olarak kalmasını öneririm, yani veritabanından çekmek yerine el ile yazın. Fetch işleminde bu taglara erişim sağlanmıyor olabilir.
Hocam şöyle bir kolaylık sağlıyor. Tek tek meta taglarını değiştirmek yerine veritabanından değiştiriyorum hepsi değişiyor.

Veritabanı sorgusunu çalıştırmanız gerekiyor kodlardan önce.
Bkz.:

PHP:
$sorgu = $baglanti->prepare("SELECT * FROM ayarlar");
$sorgu->execute();
$ayarcek = $sorgu->fetch();

<head>
<title><?= $ayarcek['title']; ?></title>
<meta name="description" content="<?= $ayarcek['sitedesc']; ?>">
<meta name="keywords" content="<?= $ayarcek['keyw']; ?>">
<meta name="author" content="<?= $ayarcek['author']; ?>">
</head>

Statik application specific veriyi database'de tutmak çok anlamlı değil bence. Environments ya da constants gibi bir class açıp, class constant olarak tutmak daha mantıklı.

Yanlış, PHP ile yapıyorsa bu işlemi fetch diye bir şey olmaz. fetch client-side bir API ve arkadaşımın yaptığı işlem tamamen server-side.

Veriler server-side'da çekilir bu işlem tamamlandıktan sonra html client'a serve edilir. Yani sayfanın yüklenmesi ve verinin sonradan gelmesi diye bir olay imkansız😂.

Yani verileri sen çekemiyor olabilirsin. Sayfanın kaynağından bakman daha doğru olucaktır. 3. parti sitelere güvenmek yerine Google Lighthouse ile test etmen daha faydalı olucaktır senin için.

ani verileri sen çekemiyor olabilirsin. Sayfanın kaynağından bakman daha doğru olucaktır. 3. parti sitelere güvenmek yerine Google Lighthouse ile test etmen daha faydalı olucaktır senin için.
Hocam sayfa kaynağında meta tagları gözüküyor ama SEO olarak etki etmiyor. Sitenin adını Google'da attığım zaman meta açıklaması falan gözükmüyor.

Hocam sayfa kaynağında meta tagları gözüküyor ama SEO olarak etki etmiyor. Sitenin adını Google'da attığım zaman meta açıklaması falan gözükmüyor.

Ne zaman yaptın bu işlemi bilmediğim için yorum yapmam zor fakat, Google'dan sitenin okunmuş index'ini kaldırmasını ve tekrar okumasını talep edebiliyorsun.

Aynı şekilde benim sitem de bu şekilde kaldı. Google botları sitene daha uğraşamamıştır. Uğradıkları zaman değişeceğine eminim. Eğer veriler source-code kısmında varsa senin bir hatan yok. Google daha sayfanı okumamış o kadar.

Google'dan talep edebilirsin. Google index'ini kaldırdıktan sonra okumaları için tekrar istek at büyük ihtimal düzelicektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı