Sitelere otomatik HTTPS[SSL] olarak bağlanamamak

Nereqla

Kilopat
Katılım
21 Ağustos 2017
Mesajlar
295
Çözümler
6
Açıkçası konu yeri doğru mudur bilemiyorum ancak başka uygun olduğunu düşünebileceğim bir yer de göremedim. Şimdi sorun şu; mesela EBA'yı Google'da aratıyorum:

resim1.png


Bu gördüğünüz ilk site http:// olarak indeksli google'da şimdi sorun şu ben bu bağlantıya girince site hiçbir şekilde yüklenmiyor 15-20 saniye sonra da bağlantı hatası veriyor. Ben okullar açıldığından beri bu siteye girmeye çalışıyordum kardeşim için ve sitenin her seferinde çökük olduğunu zannetmiştim, ancak dün fark etmiş bulunuyorum ki siteye https olarak sıkıntısız erişebiliyorum. Sorum ise şu yanlış hatırlamıyorsam http olarak girdiğim siteye tarayıcı veya modem otomatik olarak https olarak yönlendirmesi gerekmiyor mu? Son zamanlarda o kadar çok yaşamışım ki bu durumu sadece fark edince anladım giremediğim sitelerin https haline girmem gerektiğine. Benim internetim de mi sorun var yoksa böyle bir şey hep var mıydı? Eğer sorun varsa modem arayüzünden düzeltmek istiyorum.

resim.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemim güncel, tarih ve saatim ise otomatik ayarlı ve doğrular. Ek olarak bilgi de vereyim aynı şekilde opera mobil tarayıcı da http siteleri otomatik olarak https yönlendirmiyor. Eğer otomatik yönlendirme sunucu taraflı bir olay değilse internetimde bir bozukluk var.

Sizler Technopat'ın sitesine http olarak erişmeye çalıştığınız zaman erişebiliyor veya https'e otomatik geçiş yapabiliyor musunuz?

Test edebilir misiniz:
 
Son düzenleme:
Sorun yönlendirme ile alakalı değil, HTTP protokolünü kullanamıyorsunuz gibi geldi. Bende EBA HTTP bağlantı ile açılıyor. 80 portunu engellemiş olabilir misiniz acaba?
Siz nasıl düşünüyorsanız ben sadece ifade edebilmek için kelimeler seçtim sorun var mı veya nasıl isimlendirebileceğim hakkında fikrim yok. Öyle bir engel varsa eğer modem arayüzünde olmalı. Kontrol edeyim.

http'nin engellenebileceği tek ayar şimdilik bu:
Screenshot_2.png


Ki sadece yüksek güvenlikte ssl 443 portu çalışır diyor. Yani sorun olmamalı sanırım.
 
Aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef. Sorun ne zamandır yaşanıyor veya ortaya çıkmadan önce herhangi bir değişiklik yaşandı mı diye sormayacağım zira bunları çoktan düşünmüşsünüzdür. Modeminizi resetlemeyi denedikten sonra internet servis sağlayıcınızla konuşabilirsiniz belki.
 
Aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef. Sorun ne zamandır yaşanıyor veya ortaya çıkmadan önce herhangi bir değişiklik yaşandı mı diye sormayacağım zira bunları çoktan düşünmüşsünüzdür. Modeminizi resetlemeyi denedikten sonra internet servis sağlayıcınızla konuşabilirsiniz belki.
Fikirlerin için sağ ol. ISS müşteri hizmetlerini arayıp sorarım bi' bu da güzel fikir.
Sorunu çözmüş bulunuyorum. Modem arayüzünde gezinirken değişiklik yaptığım tek yere, ebeveyn kontrolu bölümüne denk geldim. Kardeşimin telefonunun mac adresinde bazı siteleri engelliyordu açıkçası hâlâ neden tüm interneti bozduğunu anlayabilmiş değilim ancak ebeveyn kontrolunu devre dışı bıraktıktan sonra internet sıkıntısı düzeldi.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı