Siteleri hacklemek nasıl gerçekleşir?

Ben Solo

Picopat
Çok zamandır aklıma takılan bir soru bu. İnsanlar bir siteyi veya sistemi hacklerken ne gibi yazılımlar kullanıyorlar? Hangi kodlama dilini öğrenmek zorundalar? Ne gibi siteler hacklenebilir? Genel bir bilgi verebilirseniz çok iyi olur benim için.

Günümüzde hacking veya sıkça kullanılan tabirle siteye index atmak açıkçası çok doğru bir şey değil. Eskiden bunları yaptığınızda itibar, havanız ve çevreniz oluyordu. Günümüzde bunlar gereksiz şeyler.

Gençlerin siber güvenlik alanında gelişmesi için bug bounty olayları var, CTF'ler var. Bu şekilde daha yasal ve sıkıntısız şekilde öğrenirsin.

İstediğin bilgileri ise bir seferde burada yazmak mümkün değil ki site hacklemek isteyen birisi iseniz yardımcı olacağımı da sanmıyorum zaten.

Yıkmayın, yapın :) Duvarda delik varsa tuğlayı tam çekip binaya zarar vermeyin. Orayı onarın :)

Günümüzde hacking veya sıkça kullanılan tabirle siteye index atmak açıkçası çok doğru bir şey değil. Eskiden bunları yaptığınızda itibar, havanız ve çevreniz oluyordu. Günümüzde bunlar gereksiz şeyler.

Gençlerin siber güvenlik alanında gelişmesi için bug bounty olayları var, CTF'ler var. Bu şekilde daha yasal ve sıkıntısız şekilde öğrenirsin.

İstediğin bilgileri ise bir seferde burada yazmak mümkün değil ki site hacklemek isteyen birisi iseniz yardımcı olacağımı da sanmıyorum zaten.

Yıkmayın, yapın :) Duvarda delik varsa tuğlayı tam çekip binaya zarar vermeyin. Orayı onarın :)
Cevabınız için çok teşekkürler, fakat niyetimi biraz yanlış belirtmişim galiba. Zira ben orayı onarmak da dahil olmak üzere korumak istiyorum, bunun için de zaaflarını bilmem lazım, değil mi? Bunun için böyle bir konu açtım. Yoksa zaten bunun yasal yükümlülüğüyle vesaire uğraşacak param da yok 🙂

Zira ben orayı onarmak da dahil olmak üzere korumak istiyorum, bunun için de zaaflarını bilmem lazım, değil mi? Bunun için böyle bir konu açtım. Yoksa zaten bunun yasal yükümlülüğüyle vesaire uğraşacak param da yok 🙂
Dediğim gibi kaynaklar bol :) Pratik yapmak için CTF etkinlikleri, bug bounty programları var. Bu şekilde faydalı bir şekilde kendini geliştirebilirsin. Çok yabancı isen zaten bu terimlere araştırırsan ne demek istediğimi anlarsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı