Siteye giriş sistemi yapmak için hangi diller öğrenilmeli?

Önce görüntüyü dizayn edersin bir önyüz kütüphanesi ile(veya nasıl istersen), daha sonrasında girilen bilgileri (varsa Captcha'yı) kontrol etmek için arka planı yaparsın. Küçük siteler için bu arka plan bazı önyüz kütüphanelerinde gerçekleştirilebilir (basit veri tabanı kontrolleri veya nasıl istersen). Büyük çaplı web tabanlı projelerde başlı başına arka yüz yazılıyor bunun için.

Önce görüntüyü dizayn edersin bir önyüz kütüphanesi ile(veya nasıl istersen), daha sonrasında girilen bilgileri (varsa Captcha'yı) kontrol etmek için arka planı yaparsın. Küçük siteler için bu arka plan bazı önyüz kütüphanelerinde gerçekleştirilebilir (basit veri tabanı kontrolleri veya nasıl istersen). Büyük çaplı web tabanlı projelerde başlı başına arka yüz yazılıyor bunun için.

Şu an bir siteye sahip değilim yani hazırda var olan bir siteye giriş yazmayacağım sadece kendimi web programlamada geliştirmeye başladım 2 aydır HTML, CSS hallettim şimdi JavaScript ile uğraşıyorum biraz anlamış durumdayım bundan sonra belki bootstrap geçerim derken aklıma bir şey takıldı "öğrenmek için tasarladığım sitedeki giriş kısmını nasıl işlevli hale getirebilirim?"
Yani tasarladığım bu giriş kısmını nasıl işlevli hale getiririm?

Hatalı bir soru, web sitenizi hangi diller ile geliştiriyorsunuz?

Yukarıda dediğim gibi HTML CSS js ve jquery var şimdilik tabii daha sonra diğer alt kütüphaneleri de öğreneceğim React, Angular gibi.

Son düzenleme:
Şu an bir siteye sahip değilim yani hazırda var olan bir siteye giriş yazmayacağım sadece kendimi web programlamada geliştirmeye başladım 2 aydır HTML, CSS hallettim şimdi JavaScript ile uğraşıyorum biraz anlamış durumdayım bundan sonra belki bootstrap geçerim derken aklıma bir şey takıldı "öğrenmek için tasarladığım sitedeki giriş kısmını nasıl işlevli hale getirebilirim?"
Yani bunu HTML ve CSS ile tasarladım bu giriş kısmını nasıl işlevli hale getiririm?

Bu bildiklerinle yapmak yerine, sık kullanılan ve çok kaynağı olan frontend kütüphanelerine geçtikten sonra yapsan çok daha sağlıklı olur.

Kullanıcı ve şifre bilgilerini bir yerde tutup, girilen değerlerle karşılaştıracağın yapıyı bildiklerinle yapamazsın. Biraz daha devam etmeni öneriyorum.
Hatalı bir soru, web sitenizi hangi diller ile geliştiriyorsunuz?
Genel bir cevap verilebilir bir soruydu. Gidişatta problem yaşıyor gibi.

Yani tasarladım bu giriş kısmını nasıl işlevli hale getiririm?

Yukarıda dediğim gibi HTML CSS js ve jquery var şimdilik tabii daha sonra diğer alt kütüphaneleri de öğreneceğim React, Angular gibi.
Şuan saydığın kütüphaneler ile basit bir giriş sistemi yapabilirsin, local ya da fake bir API üzerinden Axios kütüphanesi ile istek oluşturup localstorage ile session olaylarını saglayabilirsin. Aklındaki soru isaretlerini gidermek için basit bir temel olabilir, bunlari yaparken axios ve client bazlı input kontrollerini kavramanda yarar var.

Kullanıcı ve şifre bilgilerini bir yerde tutup, girilen değerlerle karşılaştıracağın yapıyı bildiklerinle yapamazsın. Biraz daha devam etmeni öneriyorum.

Tabii devam edeceğim.
Şimdi HTML CSS'i hallettim sıkıntı yaşamadan yazabiliyorum.
JavaScript'i öğrenme aşamasındayım ve onu da tamamen öğrendikten sonra.
Jquery, React, Angular geçmeyi düşünüyorum veya jquery yerine direk Angular'da öğrenebilirim şu an o konuda kararsızım.
Tüm bunları hallettikten sonra tasarımını yaptığım bir giriş bölümünü aktif hale getirmek için hangi dili öğrenmem daha uygun olur?
Ve JavaScript'in alt kütüphanelerinden sonra nasıl bir yol izlemeliyim hangi dillere yönelmeliyim?

Backend'i yazdigin tum dillerde yapabilirsin.

Peki hangi dil sizce daha işlevli hangisi daha çok gelecek vadediyor hangisini öğrenmeliyim?

Yol haritası konusunda kafam oldukça karışık yardımcı olursanız benim için çok faydalı olur. Şimdiden hepinize çok teşekkürler.

Peki hangi dil sizce daha işlevli hangisi daha çok gelecek vadediyor hangisini öğrenmeliyim?
Java, C#, PHP, Ruby.. Hepsi ile backend yazılabilir. Şahsen Java Spring yazıyorum.

Jquery yerine React, Vue, Angular'dan seç birini başla. Hepsinin çokça kaynağı var.

Backend'i yazdigin tum dillerde yapabilirsin.

Frontend kütüphanelerinde de ufak şeyleri tutabildiğin yapılar var sanırsam hocam, onlarla da halledebilir işini. Sanırım tek bir kullanıcı için bilgi tutması onun için yeterli olacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı