Sivas nasıl bir şehir?

Eğitim görmüşlük oranı %20'nin altındadır,
Eğitim görmüş ve okumayı seven bir yer için kesinlikle Artvin. Yeşillik ve yağmurlu olan bölgedir Artvin. Soğuk olmaz ama sıcakta olmaz, tek sıkıntı yani barajlardan dolayı nem oranı yüksek. Fazla etkinlik eğlence yok ama sakin ve doğa harikasını seviyorsan güzel :)
 
Sivas’ın ilçeleri güzeldir aslında Kangal, Divriği falan insanları da iyidir, güleryüzlüdür. Fakat merkez için aynısını söyleyemeyeceğim, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi insanı çok yobazdır ama iyisi çıktımı da çok iyi çıkar. Öğrenciler için dezavantajlı bir şehir, gezilecek yer yok çünkü. Yemek konusunda problem çekmezsin fiyatlar da yüksek değil, makul fiyatlara lezzetli köfte yiyebilirsin. Çeşit de çok. Kekolar benim gittiğim zamanda neredeyse hiç yoktu, klasik Anadolu ve köylü gençler var onlar da kekolar gibi değil, şimdiki halini bilemem.
 
Akşam 9'dan sonra falan çoğu sokak boşalır. Sivas soğuktur ben daha çok köyümde kaldım. Gezecek çok yer yoktur aynı yerlere gidersin. Yaşanılabilir yani. Merkezde her yer yakındır. Köyde mayıs 15'e kadar soba yakıyorlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı