Sıvı metal sürmeden önce ne yapılmalı?

HermesCraie

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, laptopum HP Omen 15-EK0002NT. i7 10750H işlemci ve RTX 2070 Max-Q ekran kartı var. İşlemci 99 dereceyi gördüğü için sıvı metal sürmeye karar verdim. Sürmeden önce işlemcinin etrafını kapton bant ile kapladım. İşlemcinin etrafı zaten korumalıydı ama yine de ne olur olmaz bant çektim. Ekran kartının etrafındaki koruma ise açılmış Termal macun sızmış. Ekran kartının etrafındaki korumayı kaldırıp Termal macunu temizleyip bant çekmeli miyim yoksa temizlemeden bant çeksem bir sıkıntı olur mu? Ya da ekran kartına sıvı metal değil de Termal macun mu süreyim? Ekran kartı çok ısınmıyor. Bir de işlemciye çektiğim bant yeterli olur mu?

Dosya Ekleri

• 20250507_144216.jpg
    389 KB · Görüntüleme: 40
Temizleyin, ne olur ne olmaz.

Temizleyin, ne olur ne olmaz.
Bir de bir şey daha soracağım. Sıvı metali işlemci üzerine sürdükten sonra üstündeki bakır bölgeyede sürüp 1-2 saat bekleyip bakır bölgeyi temizledikten sonra rengi gümüş olarak kalıyorsa sıvı metal daha işlevsel oluyormuş. Bir forumda görmüştüm bu doğru mudur?

Şahsen olacağına pek inanmıyorum ama neden olmasın, denenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…