Sıvı metal uygulaması ve sonrası

yusuf5713

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ekte görmüş olduğunuz gibi sıvı metal uygulaması yaptım(fotoğrafta yapılı olduğu gözükmüyor ama o fotoğrafta sonra az olacak şekilde düzgünce sıvı metal sürüp cihazı kapattım). Sıvı metalin akmaması için aldığım bant önlemi sizce yeterli olmuş mu? Yeterli olup olmadığını anlamam için en kısa ne kadar süre sonra içini açıp kontrol etmeliyim?

Bu arada uygulamanın faydası oldu mu derseniz evet oldu, 10750H işlemcili laptopumda 3.4GHz işlemci hızı(Cinebench testi esnasında) 95 derecede çalışıyordu, sonrasında ise 3.6GHz hızda 80-75 derece arasına indi(45W işlemci).
1692910457971.png

Sıvı metalin akmaması için aldığım bant önlemi sizce yeterli olmuş mu? Yeterli olup olmadığını anlamam için en kısa ne kadar süre sonra içini açıp kontrol etmeliyim?

Bilgisayarı şu an kullanabiliyorsanız ve etkisini gördüyseniz bir problem yoktur. Ben de delid + sıvı metal yapmak istiyorum ama krokuyorum =D

O bant bir işe yaramaz aksine erir bile. Sorun yoksa kullanın ama arada bandı kontrol edin, bana hiç güven vermedi.
Dostum bandın ismi kapton bant, yüksek sıcaklıklara dayanması için üretilmiş. Yani bant tarafında sorunum yok. Tek merak ettiğim yaptığım bantlama yeterli mi? Olası bir taşma durumunda resimde gözüken köşelerdeki vidalama noktalarına sıvı metal temas ederse kısa devre yapar mı?

Arkadaşlar merhaba, işimi garantiye almak adına etrafa daha fazla kapton bant yapıştıracağım. Ayrıca [ https://www.hepsiburada.com/wisco-3...onta-tup-silikon-85-gr-wisco-pm-HBC00002H2I0W ] ürününü de alıp, bantın üzerine kuruyup sertleşecek şekilde süreceğim. Daha mantıklı bir fikri olan var mı? Yoksa kesin garanti iş yapamazsam sıvı metali kaldırıp tekrardan termal macuna döneceğim çünkü bilgisayarı tırsarak kullanmak istemiyorum. Konu hakkında bilgisi olan cevaplarsa gerçekten sevinirim.

Arkadaşlar merhaba, işimi garantiye almak adına etrafa daha fazla kapton bant yapıştıracağım. Ayrıca [ https://www.hepsiburada.com/wisco-3...onta-tup-silikon-85-gr-wisco-pm-HBC00002H2I0W ] ürününü de alıp, bantın üzerine kuruyup sertleşecek şekilde süreceğim. Daha mantıklı bir fikri olan var mı? Yoksa kesin garanti iş yapamazsam sıvı metali kaldırıp tekrardan termal macuna döneceğim çünkü bilgisayarı tırsarak kullanmak istemiyorum. Konu hakkında bilgisi olan cevaplarsa gerçekten sevinirim.
Hatta biraz daha mantıklı düşündüğüm bir fikir olarak, ekran kartına sıvı metal yerine termal macun süreceğim, sadece işlemciye sıvı metal uygulayacağım. Zaten ısınan parçam işlemcinin kendisi.

Son düzenleme:

Hatta biraz daha mantıklı düşündüğüm bir fikir olarak, ekran kartına sıvı metal yerine termal macun süreceğim, sadece işlemciye sıvı metal uygulayacağım. Zaten ısınan parçam işlemcinin kendisi.
Silikonun etrafındaki kapasitör ve dirençlere sıvı kauçuk sürmen yeter. Kapton banta gerek yok.

Sonuçları paylaşır mısınız. Sıvı metal öncesi ve sonrası sıcaklıklar arasındaki fark ne? Bir de öncesinde hangi macun suruluydu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı