Sıvı mı? Hava mı?

Zurcon

Decapat
Yer
Şişli/İSTANBUL
Daha fazla  
Meslek
teknisyen
Merhaba arkadaşlar i9 9900K işlemcim var. İyi soğutmak istiyorum ama çok kararsızım.
Kasam Corsair graphite 230T middle Tower Corsair H100X alırsam fanları RAM'e çarpıyor. Araştırdım, bazıları radyatörü içine fanları kasanın üstüne takmış yine. Corsair H80I V2 modeli ufak radyatörlü iyi verim alır mıyım bilemedim? Veya noctua marka şöyle bir soğutucumu alsam diyorum Noctua NH-D15 SSO2 D-Type Premium CPU Cooler, NF-A15 x 2 PWM Fans - Newegg.com
Kasam masa gözünde olduğu için kasayı yenilemek pek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli bütçeniz varsa sıvı soğutma. Bütçeniz az ise hava soğutma. Kalitesiz bir sıvı soğutma, kaliteli bir hava soğutmadan kötüdür. O linkini verdiğiniz hava soğutma en kalitelilerden biri diye biliyorum. Ancak çok ses çıkardığını biliyorum. Bence sıvı soğutma alın tek fanın da yeterli olacağını düşünüyorum.

Noctua baya başarılı bir üründür. Ama her sıvı soğutma iyi olacak diye bir şey yok. Kalitesine göre farkeder sonuçta. Fakat 9900K gibi bir işlemci için ben olsam kaliteli bir sıvı soğutma tercih ederdim. Marka olarak da Corsair veya NZXT Kraken modellerine bakabilirsiniz. Tabii bütçeye göre.

Benzer performansa sahip Scythe Mugen 5 [Rev. B] alabilirsin.

Tam olarak bütçeni belirtebilir misin?
nanokatalog linki paylasmadan once lutfen insanlara urunleri ne kadar gec teslim ettiklerini, karsilarinda bir muhattap bulamadiklarini, asla yardim alamadiklarini da belirtin.

@Zurcon Noctua oldukca basarilidir kesinlikle alabilirsin onu ama onun yerine sivi sogutma alirdim ben kendimin ki oldukca basarili isler cikartiyordu.

Benzer performansa sahip Scythe Mugen 5 [Rev. B] alabilirsin.

Tam olarak bütçeni belirtebilir misin?
Bu ürünle Noctua NH-D15 değil de Noctua NH-L12S benzer performansa sahip. İkisi yarıştırılacak konumda değil. D15 ile Fuma karşılaştırılabilir.

Şahsi fikirlerim; şuan piyasada mevcut 400-700 TL bandındaki hazır sıvı soğutma sistemlerini beğenmiyor ve güvenmiyorum. Yüzlerce sorun konusu gördüm hem burada hem forumda. NZXT Kraken X62 72 tarzı high-end sıvı soğutucu almadıkça kendim hava soğutma kullanacağım. En üst sınıf 3 hava soğutma biliyorum sessizlik/performans kralları olarak;
*Noctua Yeni ve bana saçma gelen krem/kahverengi şeklinden farklı Black serisi çıkarmış bakabilirsiniz.
*Be Quiet Pro4 (kiti varmıydı tam hatırlamıyorum ama uyumlu sanırım)
*Kalbimin sahibi Akasa Venom Medusa*
Bu 3 hava soğutucu, bir çok kral olduğu sanılan AIO sıvı soğutmadan daha sessiz ve daha performanslı çalışır. Olabilecek maximum arıza fanlar bozulur, blok ömrü ömürlüktür. Fanlara bir şey olursa tık diye değiştirip yola devam edilebilir. Bu sebeple kendi düşüncem, kasa içerisinde görüntüye (RGB tarzı) kasmadıkça hava soğutma tercih edeceğim.
NOT: Fanlar bozulabilirden kastım, şansa bağlı olarak elbette ertesi gün de sorun çıkabilir ancak normal ortalamada 3 yıl ile 6 yıla kadar gidebilir, daha da fazla gidebilir :)

Ekleme: Fiyatına göre enteresan şekilde Windale 6 da iyidir ancak ben çift blok taraftarıyım ve fanların ısı borularına direk vurmasını isterim. Bu sebeple arka arkaya yerine yan yana dizilen bloklar bana daha cazip geliyor ki zaten daha az ses için daha yavaş dönüş hızında maximum soğutmayı da o şekilde sağlıyorlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı