Sıvı soğutma avantajları ve dezavantajları

Makaleler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 - RX6700XT - 8x4 3000 MHz
Merhabalar, yakın zamanda sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Fakat kafama takılan birkaç nokta var, pek çok yerde bakımı zor, kaçak olursa sistemi yakar vs. gibi laflar duydum. Bunlar doğru mu? Yani ben sıvı soğutma alırsam bunun bakımını yapmak zorundaysam zaman aralığı ne kadar oluyor? Ve bakımları doğru yaptığım taktirde kaçak olma ihtimali var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
OC yapılmayacaksa gereksiz buluyorum. Yapılacaksa bile daha güçlü ve kaliteli fanlar kullanarak hava sirkülasyonu iyileştirilebilir. Bu sayede riski ortadan kaldırmış olursun.

Büyük soğutmalar hem kaba hem de fazlaca yer işgal ediyor. Hiç kaliteli markaların sıvı soğutmalarının akıttığını duymadım. Hatta Corsair, H serisinin rakorları kronik sorunlu çıkınca herkesin ürününü ücretsiz yükseltmişti.

Büyük soğutmalar hem kaba hem de fazlaca yer işgal ediyor. Hiç kaliteli markaların sıvı soğutmalarının akıttığını duymadım. Hatta Corsair, H serisinin rakorları kronik sorunlu çıkınca herkesin ürününü ücretsiz yükseltmişti.
Elbette sıvı soğutmanın yer bulduğu durumlar var, risk konusundaysa konu sahibinin içini rahatlatması adına öyle dedim. Söylediğiniz üzere bu işi gayet kaliteli şekilde yapan markalar mevcut. Ancak gündelik bilgisayar kullanıcısı/oyuncusu için sıvı soğutma çok büyük gereklilik değildir diye düşünüyorum.

Daha çok video/fotoğraf işleme işleri için kullanılan iyi donanımlı bilgisayarlarda kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı