Sıvı soğutma doğru mu takılmış?

80 mi benim sıcaklık Max 35'i geçmiyor yüksek grafik oyunlarda.

Vallahi hocam doğrudur işlemcim Ryzen 7 7700X soğutma Cougar 360mm sıvı soğutma arkadaşlar silikon farkı diyorlar daha düşük alanlarda var yüksek alanlarda var şans işi.

CPU 70 derece ise sorun yok. 80'i geçmediği sürece rahat.

Oyunda genelde 77-78 arası oluyor sadece testte 90 görüyor bu kadar.

Kasanın fotoğrafını atar mısınız biraz uzaktan? 2 sayfa mesaj var kimse ne dediğini bilmiyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20231018_150416.jpg
    190,3 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_20231018_151943.jpg
    129,4 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_20231018_151951.jpg
    103,5 KB · Görüntüleme: 52
Yanlış anladığım kadarıyla çünkü fanın amacı kasanın içindeki ısıyı dışarı aktarmak. Dışarıdan tuttuğun zaman kağıdın uçması lazım.

Radyatörün içine dışarıdan aldığı havayı üflemesi lazım, fanların kasanın içinde olması komple yanlış zaten.

Radyatörün içine dışarıdan aldığı havayı üflemesi lazım, fanların kasanın içinde olması komple yanlış zaten.

Düzeltme: İlk fotoğraftan anlaşılmıyordu fanlar dışarıdaymış, eğer radyatörün içine doğru üflüyorsa doğru montajlanmış.

Tekrardan atayım gene de.
Fanların yönü doğru. Ancak radyatörü ön panelde kullananlar genelde fanları radyatörün kasanın iç kısmına bakan tarafına takıyorlar. Yine de pek sorun olacağını sanmıyorum. Mümkünse radyatörü üste takmanız daha iyi olur.

Sadece sen biliyorsun aga kb.
İlk fotoğrafta 3 tane fanın radyatöre doğru üflediği dışında hiçbir şey belli değil. Radyatörün kasadaki konumunu anlayamadan yazılan 2 sayfa yazıdakilerin doğru bir şey söyleyebilmesi mümkün değil. Dediğin gibi sadece ben biliyorum. Bomboş konuşma bari.

Son düzenleme:

Kasayı monte eden radyatörün konumunu belirtmiş zaten.

Arkadaşlar bu şekilde radyatör arkada fanlar önde takılı bugün birisinden gördüm radyatör önde fanlar kasanın içerisine bakıyordu birisi beni aydinlatabilir mi?

Herkes bir şey yazmış. İlk görselde hatalı bir durum yok. Fanlar radyatöre hava üfleyecek şekilde konumlandırılmış bir sorun yok. Yani odadan havayı alarak radyatör içerisine, aynı zamanda kasa içerisine hava basacak.

Benim kasa sıvı soğutma böyle montaj yaptım önden kağıt tutunca havalanıyor kağıt kasanın dışından.

Eki Görüntüle 1981722

Bu konumlandırma içinde hatalı diyemeyiz. Ancak radyatör ve fanların yerlerini değiştirebilirseniz sıcaklığınız biraz daha düşecektir. Kasa da hava sirkülasyonu yok. İmkanınız varsa radyatör bloğunu yukarı alarak kasanın önüne hava basabilecek 3X fan daha kullanmanız en doğrusu olur.

Tekrardan atayım gene de.

Sorun yok gayet uygun. Bütçeniz uygunsa kasa üzerine 2X fan daha kullanılabilir. Ya da radyatör bloğunu yukarıya alarak ön tarafa 3X fan kullanabilirsiniz. Radyatörden çıkan sıcak havayı arkada ki tek egzoz fanı üstleniyor.

Fanın ön yüzü havayı çeker. Uçak motorunu düşünün. Arka kapalı olan(X) kısımdan hava atılır.

Montajda sorun yok. Sadece bir miktar radyatör sıcaklığı üflüyor içeri. Normalde içerideki havayı çekip atacak şekilde konulmalı ama belli ki üst kısım 360mm desteklemiyor. Fanın hangi yöne üflediğini anlamak için de kağıt koymaya veya sabit durmasına gerek yok; üst mesajdaki resimde görüldüğü gibi üfler her zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…