Sıvı soğutma hızı nasıl ayarlanmalı?

Dexter Morgan

Decapat
Selam dostlar, sıvı soğutma almıştım ML240L V2. İşlemci 5600X. BIOS'tan CPU fan ayarı yapınca (sıvı soğutmanın sanırım) sesi azalıyor. Mesela full modda bayağı ses varken standartta o ses azalıyor. Nasıl kullanayım ve bu sıvı soğutma ayarı mı?

Sıvı soğutma ayarıymış. Full speed alınca çok hızlanıyor.

Selam dostlar, sıvı soğutma almıştım ML240L V2. İşlemci 5600X. BIOS'tan CPU fan ayarı yapınca (sıvı soğutmanın sanırım) sesi azalıyor. Mesela full modda bayağı ses varken standartta o ses azalıyor. Nasıl kullanayım ve bu sıvı soğutma ayarı mı?
Ben her zaman en sessiz modda kullanıyorum. Bence sizde o şekilde kullanın.

E yeterli oluyor mu ki hocam? İşlemci ısısı arttıkça gücünü arttırsın gibi bir ayarı yok mu?

Hocam sesiz modun amacı olabildiğince pompanın RPM'ini ve fanların RPM'ini düşük tutmak tabiikide işlemcideki derece yükseldikce bu değerlerde artıyor. Sadece bunu olabildiğince sessiz yapmayı amaçlıyor sessiz mod.
Örnek:

1749578806600.png

Pompa sessiz modda. Gördüğünüz gibi mesela işlemci 60 dereceyi geçtiğinde pompa %40 da çalışacak. 70 derecedeykende %55 gibi gibi.

1749578839977.png

Pompa son modda bu şekilde her zaman tam güçte çalışıyor . Hem aşırı ses çıkarıyor hem de pompanın ömrü azalıyor bu şekilde.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı