Sıvı soğutma ile ekran kartının radyatörü değiştirilebilir mi?

Hunerci

Hectopat
Katılım
14 Eylül 2020
Mesajlar
1.012
Çözümler
3
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar,

Gece öylesine ekran kartı bakayım dedim ve sıvı soğutmalı ekran kartları tekrardan ilgimi çekmeyi başardı. Sıcaklık değerlerini vesaire inceledim. Diğer kartlar ile karşılaştırdım. Fakat aklıma bir şey takıldı. Onu da şöyle anlatayım;

Diyelim ki Hybrid veya sadece sıvı soğutma ile çalışan bir grafik kartımız var. Bu kartlara örnek vermek gerekirse; MSI Sea Hawk X serisi, Gigabyte Aorus Waterforce Xtreme serisi, EVGA Hybrid serisi, ASUS ROG Poseidon vesaire vesaire.

Bu kartların üzerinde bulunan 120mm veya 240mm olan radyatör ve fanları söküp, yerine 240mm veya 360mm radyatör ve fan takılabilir mi? Kartların üzerindeki pompalar bunu başarabilir mi?

Eğer olur da sorun çıkarsa, ne gibi sorunlar ile karşılaşılır?

İyi geceler dilerim.
 
Bunun yerine custom sıvı soğutma yapmak daha masntıklı olur. Kapalı devre sıvı soğutmalar açıldığında, sıvı ucu ucuna doldurulduğundan ve hazne olmadığından, geri sıvı dolumu yapmak zor olabilir. Yani deveye hendek atlatmak gibi bir şey bu.

Haklısınız, tabii ki custom sıvı soğutma burada daha mantıklı. Fakat merak ettiğim kapalı devre bir sıvı soğutma ile böyle bir işlem yapılabilir mi? Grafik kartının üzerindeki pompa bunu kaldırabilir mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı