Sıvı soğutma ile işlemci boşta 60-65 dereceyi görüyor

ayydinemre

Decapat
Daha fazla  
Ryzen 7 7600 işlemcimi yaklaşık bir ay önce servise göndermiştim. Eski sıvı soğutucumda sorun olduğu için değişim yaptılar ve yerine yeni model Corsair iCUE H100X modelini taktılar. Ancak bu yeni soğutucu boşta 60 derece, yük altında ise 78-80 dereceyi görüyor. Önceki sıvı soğutucum DeepCool LS520S Zero Dark, yük altında en fazla 60-65 dereceye çıkıyordu diye hatırlıyorum. Bir sıkıntı olabilir mi acaba?

Arkadaşa yanlış bilgiler veriyorsun. Bu arkadaş işlemcim oyunda 80 derece 90 derece oluyor demiyor ki sen voltaj ayarını kurcalattırıyorsun adama. Boşta 60-65 derece diyor dikkatini çekerim.

Fark etmiyor hocam ben sadece kontrol etmesini önerdim ki söylediği değerler doğruysa zaten fazla W çekmiyor dediğiniz gibi soğutmaya alakalı 1 problem var üstüne basarak %100 fazla voltaj çekiyor demedim kontrol etmesini söyledim.

Kendileri bana aynı sıcaklık değerlerini vereceğini söyledikleri için değiştirmiştim.

Hangi uygulama ile yapabilirim?

Şimdi sen şöyle yapıyorsun kardeşim. En basit CPU-Z programını indirip oradaki sekmede stres CPU'ya basıyorsun. O şekilde kontrol et. Çünkü her oyun aynı şekilde kullanmaz işlemciyi.

Biraz arastirip öyle kabul etseydiniz eski soğutucunuz şimdikinden daha iyi. O işlemci için zaten kule tipi yeterli olur.

Stres testi yapacaksan OCCT'yi kullan.

O da olabilir fakat OCCT işlemciyi aşırı bir zorlama yapacaktır. Normal testlerde 80 derecelerde gezen işlemciyi 100 derecelere çakma gibi bir huyu var OCCT'nin. Yanıltabilir.

Şimdi sen şöyle yapıyorsun kardeşim. En basit CPU-Z programını indirip oradaki sekmede stres CPU'ya basıyorsun. O şekilde kontrol et. Çünkü her oyun aynı şekilde kullanmaz işlemciyi.

Kaç dakika yapayım? Ve özel olarak seçmem gereken bir ayar var mı?

Biraz arastirip öyle kabul etseydiniz eski soğutucunuz şimdikinden daha iyi. O işlemci için zaten kule tipi yeterli olur.

Stres testi yapacaksan OCCT'yi kullan.

Bana direkt DeepCool LD240 teklif etmişlerdi kendi soğutucum onların elinde yokmuş bende biraz daha ekleyip bunu almıştım.

Kaç dakika yapayım? Ve özel olarak seçmem gereken bir ayar var mı?

Bana direkt DeepCool LD240 teklif etmişlerdi kendi soğutucum onların elinde yokmuş bende biraz daha ekleyip bunu almıştım.

Hayır 10-15 dakika yapsan yeter. Zaten soğutucuyla ilgili bir problem varsa direk ilk dakikada 100 dereceyi görürsün. Görmeden kapat.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı