Sıvı soğutma ile kasa uyumu

Kerem Öcal

Centipat
Selamlar bir hafta önce bir PC topladım ve Ryzen 5 3600'ın içinden çıkan stok soğutucunun yetmeyeceğini düşünerek.
Dark aquaforce W242R sıvı soğutucusunu almaya karar verdim. Ancak kasam ile uyumlu mu anlayamadım kasa da.
Game booster GB-G3030B yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ön panel 360cm fan destekliyor sizin sıvı soğutma 240mm sorun olmaz. Üst tarafın ölçüsünü göremedim muhtemelen üst tarafa da uyar o zaman ön fanları tutup direk üste de takabilirsiniz.

Maalesef üst kısma takamaz. O derinlik yok üst kısımda kasada. Ancak ön kısım müsait o kasada.
Doğrudur hocam dediğim gibi üst kısım için ben de emin olamadım. Eğer ön kısıma takacak olsam en altta 12cm'lik fan takıp üstüne radyatörü takardım çünkü en alttaki 12cm'lik fan muhtemelen direk ekran kartına üfleme yapar çok iyi olur.

Doğrudur hocam dediğim gibi üst kısım için ben de emin olamadım. Eğer ön kısıma takacak olsam en altta 12Cm'lik fan takıp üstüne radyatörü takardım çünkü en alttaki 12Cm'lik fan muhtemelen direk ekran kartına üfleme yapar çok iyi olur.

En alttaki fanın sadece 1/3'lük kısmı kasanın içine hava üflüyor. Diğer kısım PSU bölmesine hava üflüyor. O saçtan dolayı da alt kısma takamaz soğutma sistemini. Mecburen üstten 2 fanı söküp oraya takacak. Ancak şöyle bir avantaj sağlayabilir. Çıkan 2 adet fanı kasanın üstüne takarak hava akışını rahatlatabilir. Sıcaklık konusunda sıkıntı yaşamaz kasa içi. Kasanın aynısı bende var oradan biliyorum. Sıvı soğutma yerine orta ölçekli bir hava soğutma taktım bu yüzden.
Ben olsam kaliteli bir hava soğutucu alırdım. Hava akışı bu haliyle çok iyi çünkü kasanın. O fiyata Dark marka sıvı soğutma yerine Noctua marka çok daha iyi hava soğutma alınır bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı