Sıvı Soğutma Kablosu Nereye Takılmalı?

Arkadaşlar yanlış bilgi vermeyelim bunula ilgili 10 tane video izledim hepsinde cpu kısmına takıyorlardı. Arctic Liquid Freezer II 240 söylüyorum tabi bunu.

Konuyu hortlatıyorum, aynı sıvı soğutucu bendede var MSI MPG x570s carbon wifi anakartım var sıvı soğutucu aşırı sesli çalışıyor bunu nasıl çözebilirim

Hocam bende MSI CoreLiquid 240R V2 sıvı soğutucusu var vatan da çalışan arkadaş montajını yaptı. CPU fan1 ile SYS Fan'a takmış benim anakartımda pump fan 1'de var fakat 4 girişli sıvı soğutucu kablosunun birisi boşta soğutucu soketler 3 dişli tam anlayamadım, montajı doğru mudur? (ARGB kablosu takılı)

Son düzenleme:
Eğer pompa full çalışıyorsa, radyatör fanlarını da ayarlayabiliyorsanız sorun yok.
MSI CoreLiquid 240R V2 ürününün linkinde ya da youtube da kurulum montaj videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Bazı ürünlerde kablolama farklı olabiliyor.

Örneğin, Arctic 240-360mm AIO larda anakarta (CPU_FAN) tek kablo bağlanıyor. Diğer bağlantılar kendi içinde dağılıyor.

Son düzenleme:

Bir bilen arkadaşa daha sordum. İşlemcim i7 7700K yük altında 60 65 arası (sadece PUBG bu kadar fazla oluyor diğer oyunları gördüğüm kadarıyla 50 60 arası) boşta ise 30 40 arası. Bilen arkadaş Pump 1'e bağlanılmasa yani boşta kalsa pompa çalışmasa sen bu dereceleri hayatta göremeyeceğimi hatta yanardı dedi. Nütün kablolamalarım CPU fan 1'e bağlandığını söyledi. Fakat MHz fazla çalışıyor, saatini sallıyorum 2000 saat ömrü varsa 1700 oluyor dedi pek takılacak bir konunun olmadığını söyledi.

YouTube'da izlediğim videolarda ise CPU veya Sys tarafına monte ediliyor.

Benim pompa CPU1 Fan'a takılmış fanlar ise SYS fan4'e monte edilmiş.

Son düzenleme:
Arkadaşlar Anakartınız 4pwm çıkışlı ise hepsinde cpu kısmına takmanız gerekiyor. Arctic Liquid Freezer II 240 söylüyorum tabii bunu. Ayar yapınca zaten otomatik 800 de dönüyor. Oyunlarda 1200 - 1500 RPM arası dönüyor bilğinize. 3 senedir bu şekilde kullanıyorum. Yükte Oyunlarda 55- 65 arası genelde boşta 35 - 40 arası...

Not: Ayrı bir Pompa cıkışı yok bu modelde. Tek Cpu Çıkışı var...

Kardeşim gayet güzel açıklamışın eline sağlık.

cpu fan girişi yük durumuna göre rpm ayarlayabilen bir giriş değil mi?

sys fan ise ne ayarlarsak bize o rpmi verebilen bir giriş değil mi?

o zaman neden pompayı cpu fana bağlayıp %100 kullanıma ayarlayıp fanlarımızı da sys fan girişinde manuel ayarla rmp ayarlıyoruz ki? bu iki giriş arasında ne gibi farklılıklar var?

mantıklı olan fanları cpu fana bağlayıp, yük durumuna göre otomatik hızlanıp yavaşlaması, pompayıda sys fan girişine bağlayıp sabit %100 çalışacak şekilde bağlantının yapılması daha mantıklı değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…