Sıvı soğutma mı Kule mi?

emresalvation

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
biyolog
Arkadaşlar Ryzen 5 1600 12NM işlemcim var. Şu an elimde Akasa Venom vodoo ve sıvı soğutucu var. Hangisini kullansam bilemedim. Kule tipi daha uzun ömürlü ama ağır olduğundan anakartta zarar verir mi bilemedim. Kasayı dik kullanacağım. Sıvı soğutucuda çok yer kapılıyor küçük kasa yapmak istiyorum. Anakartım ASRock B450 mATX.
Akasa'yı Xeon işlemcide kullanıyordum gayet başarılı idi. Sıvı soğutmayı da Ryzen'e taktim direkt. 1.3 voltaj 3.8 GHz'de, Oyunlarda 50 dereceyi geçmiyor ama Benchmark terslerinde ortalama 65 dereceleri buluyor. Sessiz hız profilinde.

Dosya Ekleri

• Xigmatek_Scylla_240.jpg
    Xigmatek_Scylla_240.jpg
    132,2 KB · Görüntüleme: 61
  • PERVDGSFVV2820191247_67098_WAGak-cc4008hp01disgors.jpg
    PERVDGSFVV2820191247_67098_WAGak-cc4008hp01disgors.jpg
    69,1 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Venom güzel bir soğutucudur. Anakarta zarar vermez ağırlıktan dolayı.
şu ürününü: Ultra Soğutma 6 Bakir Kanallı Kırmızı Ramtech T6 Cooler Fan - n11.com
ben kullanıyorum. Bu da ağır bir soğutucu, ağırlıktan dolayı sıkıntı olmaz. Sıvı soğutma kullanmadım o yüzden ona yorum yapamam. Venom güzeldir ama, onu biliyorum.
Hangi işlemcide kullanıyorsunuz. Kaç dereceyi görüyor. Venomun ayak yapısı uymuyor sanırım şimdi baktım ölçüleri farklı. Ama ayak bulunabilir ona tahminimce.

Hangi işlemcide kullanıyorsunuz. Kaç dereceyi görüyor. Venomun ayak yapısı uymuyor sanırım şimdi baktım ölçüleri farklı. Ama ayak bulunabilir ona tahminimce.
Amd fx-8350 ile kullanıyorum. Soğutması çok iyi, memnunum ben çok.

Anakartın ITX olsa yer kaplıyor demenin bir anlamı olurdu. Micro-ATX anakartın varken hangi soğutucuyu kullansan yer konusunda değişen bir şey olmaz. Sadece Micro-ATX anakart ve sıvı soğutucuyu birlikte kullanabileceğin Mini Tower kasalar mevcuttur.

Anakartın ITX olsa yer kaplıyor demenin bir anlamı olurdu. Micro-ATX anakartın varken hangi soğutucuyu kullansan yer konusunda değişen bir şey olmaz. Sadece Micro-ATX anakart ve sıvı soğutucuyu birlikte kullanabileceğin Mini Tower kasalar mevcuttur.

İtx anakartlar pahalıydı mecbur matx asrock aldım. Kasanın boyutları 45 x 19,5 x 40,2 cm yinede büyük. Eski kasamı üstten ve uzunluğundan kesip küçülteceğim. 38 x 18 x 33 cm boyutlarında olacak. Dün külenin ayakları uymasa da işlemcinin üstüne koyup denedim. Aynı sonuçları veriyor sıvı soğutucu ile. Kuleye am4 bağlantı kiti alıp kullanacağım sanırım. Sıvı sogutucuyu 300-350 ye satılır illaki 3 aylık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı