Sıvı soğutma nasıl çalışır?

Technopat daha yeni video attı, izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Radyatörden sıvı geçişi sağlanıyor radyatörden geçen sıvıyı radyatöre bağlı olan fan ,radyatör aracılığı ile soğutuyor soğuyan sıvı, borular aracılığı ile işlemci üzerinde olan soğutucu bloğa geçiyor ,soğutucu bloktaki metali soğutuyor ve o metal de işlemciyi soğutuyor.

Kapalı devrelerde değişmesi gerekmiyor, değişmemeli de zaten açılması durumunda geri kapatılabilir mi bilmiyorum ama sanırım kapatılamıyor.

Radyatörde ve pompada sıcak su çıkışı, soğuk su girişi var. Pompa suyu devirdaim yapmaya yarıyor, su radyatördeki ince ızgaralardan geçerek soğumasını sağlıyor. Daha fazlası için yukarıya bir video bırakmış arkadaş onu izleyebilirsin.

İçindeki sıvı tam olarak nasıl bir şey bilmiyorum ama tabii ki su değil.

Technopat daha yeni video attı, izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten videoyu gördüm o yüzden merak edip sordum :D.

Cevap veren arkadaşlarada mantığını anlattıkları için teşekkür ediyorum .
Hangi sıvı soğutma, custom mı AIO mu?
Neyden bahsettiğinizi bilmiyorum , malesef :D.

Abilerim simdi sivi sogutmanin sivisini 5,10 yil bile gecse degistirmek gereklimi.birde kapali sivi sogutma radyatorlu olan diyilmi ben ilk defa pc topliycam onun icin sprdum

Abilerim simdi sivi sogutmanin sivisini 5,10 yil bile gecse degistirmek gereklimi.birde kapali sivi sogutma radyatorlu olan diyilmi ben ilk defa pc topliycam onun icin sprdum
1. Sıvı soğutma sıvısını değiştirmeniz gerekmez. :)
2. Radyatör kapalı devre sıvı soğutmalarda da açık devre sıvı soğutmalarda da var. PC donanımlarında vs çok iyi anlamıyorsanız kapalı devre sıvı soğutma almalısınız zira açık devre sıvı soğutma daha zahmetlidir. :).
Radyatörden sıvı geçişi sağlanıyor radyatörden geçen sıvıyı radyatöre bağlı olan fan ,radyatör aracılığı ile soğutuyor soğuyan sıvı, borular aracılığı ile işlemci üzerinde olan soğutucu bloğa geçiyor ,soğutucu bloktaki metali soğutuyor ve o metal de işlemciyi soğutuyor.

Adsız.png

Sıvı soğutma sıvısını değiştirmeniz gerekmez. :)
2. Radyatör kapalı devre sıvı soğutmalarda da açık devre sıvı soğutmalarda da var. PC donanımlarında vs çok iyi anlamıyorsanız kapalı devre sıvı soğutma almalısınız zira açık devre sıvı soğutma daha zahmetlidir. :).
Tesekkuler abi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı