Sıvı soğutma patladı

Jaxiss

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba elimde Corsair marka Sıvı soğutma mevcuttu, bugün sabah 9 civarı bilgisayarı açtım. İlk başlarsa hiç sorun yoktu daha sonra hafif bir kasma oldu, hiç olmayan şey. Oyuna girdim ve 5 dakika sonra PC kendini kapattı ve dumanlar çıktı. Sanırım ekran kartı ve anakart yanmış. Sıvı sogutma bayağı patlamış marka Corsair, ekran kartı GTX1080 ve Anakart M.270Z MSI ikisi de. Ne yapmam lazim lutfen bir yardımcı olun.

Fotograflar;

Sevgili adminler yazım hatalari varsa lutfen duzeltin telefondan yazıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU neydi? Başka yerlerde yanık var mı?

Sıvı soğutmanın garantisi varsa garanti ile iletişime geçin. Birçok soğutucu firma kendilerinden kaynaklı sorunlarda bütün zararı telafi etme garantisi veriyor.

Patladığı için mi yandı yoksa yandığı için mi patladı? Garantisi varsa fazla ellemeyin üretici ile irtibata geçin. Garantisi yoksa izopropil alkolle yada yalıtkan köpük temizleyiciler ile( PCB temizlerken falan kullanılan) güzelce kulak çubuğu ile temizleyin ana kartı ve kasayı. Sonra kurtarabildiklerinizi kurtarmaya çalışın. İşlemci sağlamdır diye tahmin ediyorum. Yeni bir soğutucu ile anakartta tekrar deneyin. Belki sadece pompa patladı ekran kartı slotuna girdi kısa devre yaptı yanan şey biraz plastik ve o suydu. Tabi bu en iyi ihtimal.

High Power 750w 80bronz Güç kaynağı kullanıyordum. Akıtmadan sonra böyle bir yanık ve duman olduğunu düşünüyorum çünkü bilgisayar kendini resetledigi an fişi söktüm. Ve akabinde parçaları hemen ayırdım ekran karti dilinde yanık ve anakartın ekran karti takilan yerinde de aynı yaniklardan vardı. Ayni zamanda kartın dili sıvı içerisindeydi. Aşırı talihsiz bir gün geçiyorum anlaşılan çok yazik daha 2.5 sene olmuştu garantileri yeni bitti. Gtx 1080 ve Msi z270 anakart corsairin ucuz borusu yüzünden yandı diye düşünüyorum şuan resmen. Içim içimi yiyor corsaire, msi a mail attım ama garanti bitti diyip işin içinden çıkacaklardır. Ekran karti ve anakartin zararini karşılayacaklarını hiç sanmıyorum. Ne yazık ki!.. Bir de yani bu kadar olmaz kısa devre yaptı mi işlemci ramlar sağlam mi? Onu da öğrenemiyorum. Bir uğursuzluğa denk geldik herhalde eğer şu yolu izle diyen arkadaşlar olursa lütfen fikrinizi esirgemeyin, iyi sosyaller.

Dosya Ekleri

• 20190804_092213.jpg
    993,2 KB · Görüntüleme: 1.074
Son düzenleme:
NZXT Kraken X41 kullanıyorum 3 yılda hiç sorun yaşamadım. Konu sahibinin şanssızlığına gelmiş. Geçmiş olsun. Bence karşılayacaklardır zararı.
Avrupa'da olsa inanırım da burada olmaz. Çamura yatacaklar gibi geliyor.

Fakat servis ile iletişime geçildiğinde umutsuz ve sessiz bir şekilde konuşulmamalı. Arkadaş, gayet sert ve haklı bir biçimde konuşsun. Bu ürün ayıplı ve bunun sonucunda tüm sistemime zarar verdi, ya zararımı karşılayın ya da sizi dava edeceğim desin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…