Sıvı soğutma patladı

@Can Çeralp

Muhatap olduğu yer doğrudan markadır. Parayı verdiği yer aracıdır ve onlar da olayı markaya yönlendirecekler. Parayı verdiğin yer ile temasa geçmekte elbette yarar olabilir fakat %90 oran ile işlemleri daha da uzatıyorlar.

Mesela 26 Haziran'da Hepsiburada.com üzerinden monitör aldım ve sıkışmış piksel çıktı. Hepsiburada.com ile muhatap oldum ve en büyük hatayı yaptım. Cihazı 4 gün depoda tuttular ve bir sürü bahane üreterek, Samsung'a göndermeyip bana geri yolladılar. Sonrasında Samsung'a başvurdum ve evime yeni cihaz gönderdiler. Hatta 2. cihaz da problemli çıkınca, bu sefer Samsung, banka hesabıma nakit para olarak geri ödeme yaptı.

Bu arada tatlı dil demişsin ya, ben bu parayı tatlı dille konuşsaydım geri alamazdım. Tabiri caizse ağızlarına saydırdım ve paramı iade ettiler. Yani tatlı dili denedim ama Türkiye'deki çakallar tatlı dilden anlamıyorlar. Umarım arkadaş mağduriyetini giderebilir.

@Can Çeralp

Muhatap olduğu yer doğrudan markadır. Parayı verdiği yer aracıdır ve onlar da olayı markaya yönlendirecekler. Parayı verdiğin yer ile temasa geçmekte elbette yarar olabilir fakat %90 oran ile işlemleri daha da uzatıyorlar.

Mesela 26 Haziran'da Hepsiburada.com üzerinden monitör aldım ve sıkışmış piksel çıktı. Hepsiburada.com ile muhatap oldum ve en büyük hatayı yaptım. Cihazı 4 gün depoda tuttular ve bir sürü bahane üreterek, Samsung'a göndermeyip bana geri yolladılar. Sonrasında Samsung'a başvurdum ve evime yeni cihaz gönderdiler. Hatta 2. cihaz da problemli çıkınca, bu sefer Samsung, banka hesabıma nakit para olarak geri ödeme yaptı.

Bu arada tatlı dil demişsin ya, ben bu parayı tatlı dille konuşsaydım geri alamazdım. Tabiri caizse ağızlarına saydırdım ve paramı iade ettiler. Yani tatlı dili denedim ama Türkiye'deki çakallar tatlı dilden anlamıyorlar. Umarım arkadaş mağduriyetini giderebilir.
sıkışmış piksel nedir tam olarak?

sıkışmış piksel nedir tam olarak?

Sıkışmış pikselde, piksellerin tüm RGB aydınlatmaları ölmüyor. Biri ya da ikisi sorunlu olabiliyor. Yani bu pikseller güç alıyor fakat kusurlu çalışıyor. Zamanla baskıya bağlı düzelebilme ihtimali olduğu gibi yayılabilir de. Bu piksellere baskı uygulamak tehlikelidir ve paneli patlatabilirsin. Genellikle siyah renkte belli olurlar ve beyaz/pembemsi bir yanık nokta şeklinde olabilir. Ölü pikselde ise tamamen enerji yoktur ve çalışması mümkün değildir. Siyah bir nokta halindedir.

Yetmediği zamanlar olabiliyor hava soğutmaların. Hem bildiğim kadarıyla sıvı soğutmalar daha sessiz çalışıyor.
Sıvı soğutmayı da fan soğutuyor. Ses konusunda bir fark yok. Önemli olan seçtiğin fanın kalitesi. Sıvı soğutmanın esprisi, kısa sürede nüfuz edebilmesi.

Sıvı soğutmayı da fan soğutuyor. Ses konusunda bir fark yok. Önemli olan seçtiğin fanın kalitesi. Sıvı soğutmanın esprisi, kısa sürede nüfuz edebilmesi.
Anlattığın için teşekkür ederim. Fanların soğuttuğunu biliyordum ama daha sessiz çalışıyorlar diye biliyordum. Tekrar teşekkürler.

Arkadaşlar yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için çok Teşekkür ederim. Corsair a ticket attım. Msi a bile attım. Bundan sonraki süreci sizlerle paylaşmaya calısıcam. Açıkçası garanti bitti diyip baştan atlamalari fikri aklima gelse de garanti bitmesi demek ekran kartı ve anakarti bozmasi mi demek bu zaten öyle fark edilebilen bir sey değil. Her gün kasamizi acip acaba hortum sağlam mi diye de bakamayız. Umarim corsair turkiye de bir servisine bağlar analiz yaparlar ve sonucunda zararım karşılanır. Aslinda ekran kartini karşılasalar yine yeter. Anakarti hadi halledelim bi şekil. Allah korusun bi sistem hatasiyla ram, işlemci de etkilenmemiştir umarim korkumun içinde o da var. Ama eğer cidden başlanirdan atarlarsa reddit'e de konu açmayı denicem. Kimse bu ihtimalleri yaşamak zorunda kalmasın. Hortum çatlayıp sıvısı ekran kartı diline damlıyor oradan anakart yatağına burada büyük bir mağduriyet sorunu mevcut. Burada aa kullanıcı hatası bu gibi bir cevap verebilceklerini sanmıyorum ya da garantisi bitmiş ne yapabiliriz gibi. Çünkü parça bozulsa atarım çöpe alırız yenisini ama burada binlerce liralik ekran kartı ve anakartı yakmak... Bunun açıklaması yok gerçekten bu dönemde ingilizcesi çok iyi arkadaşlar buradan bir sorun olursa size ulaşmam mümkünse lütfen belirtin. Ben ingilizcemle o kadar aşırı konulara giremeyebilirim sizden destek alayım en azından. Bu avrupada olsa CM belki tüm sistemi karşılar ama Turkiye de yaşıyoruz diye de ezilmeyelim. Saygılar iyi sosyaller.
Konu güncel. Yanan ekran kartı ve anakart garanti devam etmesine rağmen garanti dışı sayılıyor. Msi yurt dışı ile mailleşiyorum. Kendilerine durumu söyledim. Geri dönüş olumsuz olursa büyük ihtimal Corsair ile görüşmem gerekecek. Ama MSI dan parçaların yandığını sıvı teması ile gerçekleştirdiğine dahil bir rapora ihtiyacım olacak. Adamlar yanık var diye ürünü açmıyorlar direk garanti dışı lafı yapıştırılıyor malesef. Konunun devamını paylasmaya devam edicem. Bana bu yanıkların olma sebebi bilgisayar çalışırken ekran kartını çıkarıp takmaya mi çalıştınız gibi komik sorular soruyorlar gerçekten muazzam.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı