Sıvı soğutma patladı

Corsair en iyi sıvı soğutculardan eğer bir gün sıvı soğutmaya geçersem alacağım marka idi. Çok büyük geçmiş olsun üzüldüm açıkcası birazda soğuttu benide. Ama şöyle birşey var bir konuda görmüştüm coolermaster güç kaynağı voltaj düşüşü sebebinden dolayı yanmıştı ve sisteme komple hasar vermişti. Sonra iletişme geçip arıza tespiti yapıp adamın resmen sistemini yenilemişlerdi. Böyle birşey olabilir yani umutsuzluğa kapılma.

Avrupa'da olsa inanırım da burada olmaz. Çamura yatacaklar gibi geliyor.
Bu biraz da markaya bağlı. Logitech ve Cooler Master gibi markaların servisleri hakkında olumsuz yorum görmedim. Geçenlerde bu forumdan bir arkadaşın da MSI RX 580 ekran kartı yanmıştı ve güç kaynağından dolayı olduğunu düşünüyordu. Cooler Master ile iletişime geçtiğinde servisten sorunun güç kaynağından kaynaklandığı belgesini alırsa yardımcı olacaklarını söylemişlerdi fakat Servispoint ekran kartını yurtdışından aldığı için hiç oralı olmadı.

Bir de merak ettiğim bir husus borunun çatlama sebebi ne yapmalıyız böyle bir sorunla karşılaşmamak için ? Bilen varsa başka arkadaşlarımıza faydası olabilir mesela hava soğutmanın fanını söküyoruz yağlıyoruz yaprakları temizliyoruz macunlayıp takıyoruz acaba bakım mı yapılması gerek pompaya boruya filan sıvı soğutmada sertleşmiş çatlamış gibi geldi bana.

Konuyla alakası yok geçmiş olsun ama sıvı soğutmaya neden gerek duyuyorsunuz? Sorun yaşayanı çok duydum. Normal fanlarla bile iyi soğutma sağlanabiliyor.

Geçmiş olsun. Muhattabiniz ürünün marka firması değil, parayı verdiğiniz yerdir. Dükkana dükkan, siteye site. Nereden aldıysanız fotoğraflarla iletişime geçin. AIO soğutucu olduğu için montaj hatası deme şansları pek yok. Resimlerle beraber iletişime geçip zararınızın karşılanması talebinizi tatlı dille bildirin.

Bütün süreci yazışma ile sürdürüp bizi de haberdar ederseniz hem şahit olmuş oluruz hem de yardımcı olabiliriz. Verecekleri cevaba göre sizin sert ya da yumuşak davranmanız gerekebilir, o yüzden acele etmeyin. Yazışma ve eposta ikilisi mahkemede doğrudan delildir, bu yüzden haklılığınızı kaybedecek bir laf (küfür, tehdit vs) etmediğiniz sürece avantaj sizde sayılır.

Tekrar geçmiş olsun, umarım lehinize bir süreç olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…