Sıvı soğutma pompanın ucu nereye takılır?

R3FL3X

Decapat
Daha fazla  
Fanları CPU fana taktım, pompanın uçlarından biri boşta kaldı sanırım bunu da SYS veya CPU fan soketlerinden birine takmam lazım fakat yer yok. Yani SYS_FAN1'e kasanın arka fanı takılı ne yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu işlerden pek anlamıyorum kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum, arka fanı çıkarırsam arka fan çalışmaz ise içerideki sıcak hava nasıl dışarı çıkıyor?
Estağfurullah. Arka fan olmazsa hava dışarıya aktif bir şekilde atılamaz ama şu durumda anakart değiştirmek veya çoklayıcı almak dışındaki tek yol fanı sökmek. İsterseniz çoklayıcı alıp işlemci fanını ve arka fanı tek girişe takarsınız, fan eksilmemiş olur. Ama idareten sökerek kullanabilirsiniz.

Estağfurullah. Arka fan olmazsa hava dışarıya aktif bir şekilde atılamaz ama şu durumda anakart değiştirmek veya çoklayıcı almak dışındaki tek yol fanı sökmek. İsterseniz çoklayıcı alıp işlemci fanını ve arka fanı tek girişe takarsınız, fan eksilmemiş olur. Ama idareten sökerek kullanabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla sıvı soğutucunun performansı daha iyi olacağı için sıvı soğutucunun fanlarını tercih edeceğiz, arka fana gerek kalmayacak doğru mu?

Kasada nereye takacaksınız demek istemiştim. Üste mi, arkaya mı, öne mi?
Üste takılı, bir de bazıları pompayı CPU_FAN'a takın, radyatörü SYS_FAN'a takın vs. demiş. Nasıl yapayım?

Kasada nereye takacaksınız demek istemiştim. Üste mi, arkaya mı, öne mi?
Radyatörü SYS_FAN, pompayı CPU_FAN'a taktım. CPU fan 110 dereceyi gördü ve bilgisayar kapandı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı