Sıvı Soğutma Tavsiyesi

Önceki açtığınız konudan Asus ROG ekran kartınız olduğunu sanıyorum. İlla sıvı soğutma kullanmak zorunda değilsiniz. Hava soğutması da var. Ekstra olarak isteğe bağlı sıvı soğutma yapabilirsiniz.

Ekran kartını aldıktan sonra cpu stok fanı yetersiz kalmaya başladı yükte iken. 60 ila 70 derece arasında değişiyor. Sıvı soğutma gerekli diye düşünüyorum. İşlemci için hazır üniteler mevcut bilirsiniz, fakat ekran kartı ile birlikte soğutmak istiyorum bunun için nasıl sistem kurarım?

İşlemcinize iyi bir havalı ya da sıvı soğutma kitli soğutucu alın yeterli. Zevk için sıvı soğutma sistemi kurmak istiyorum diyorsanız, kendi başınıza -ilk defa yapacağınız için- kurmanız da zor, sonrasında bakımıyla uğraşmak ta. Uğraştığınıza değmez.

Türkiye pazarı sanırım bu konuda biraz kısıtlı. Hazır soğutma sistemleri var ve büyük ağırlık cpu soğutucularında. Tüm bileşenleri ayrı ayrı alıp kurmak zor olmalı. Ve işin en güzel yanı zerre bilgim yok :) Cpu için ne önerirsiniz peki ?

Teşekkür ederim arkadaşlar. Bu iş masraflı ve zahmetli görünüyor. Bir süre daha idare edeçeğim bu şekilde sanırım. En kötü Cpu için sıvı soğutma yaparım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı