Sıvı soğutma terleme yapar mı?

DarkSensei

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar, 2-3 gün öncesine kadar sistemimi kesin olarak kararlaştırdım ve almaya karar verdim. Akrabam bilgisayarcı, sistemimin her şeyinin 4/4 lük olduğunu fakat sıvı soğutmada boruların terleme yaptığını ve parçalarını bozabileceğini söyledi fakat Technopat'ta takip ettiğim kadarıyla herhangi bir sıvı soğutucu kullanıcısının bu konuda bir problemi olduğunu yazdığını görmedim. Sizce dediği doğru mu? Böyle bir problem olabilir mi?

Tercih ettiğim sıvı soğutma, Corsair Hydro Serisi™ H100i Sıvı Soğutma Sistemi - Vatan Bilgisayar

Ben Corsair markası kullananların böyle bir şikayet söylediklerini görmedim. Bi ara sesten şikayet vardı. Youtubede biri video paylaşmış sessiz diye. Gerçekten sessiz. Onların şansına bağlı. Soruna gelirse böyle bir problem yok. Tercih ettiğin sıvı soğutmayı rahatlıkla alabilirsin. Corsair kalitesi :like:

Ben Corsair markası kullananların böyle bir şikayet söylediklerini görmedim. Bi ara sesten şikayet vardı. Youtubede biri video paylaşmış sessiz diye. Gerçekten sessiz. Onların şansına bağlı. Soruna gelirse böyle bir problem yok. Tercih ettiğin sıvı soğutmayı rahatlıkla alabilirsin. Corsair kalitesi :like:
Dediğim gibi hiç böyle bir problemi olanı görmedim ancak "Parçaları bozabilir." demesi tereddütte bıraktı. Yorum için teşekkürler. :)

Eğer aldığınız zaman hortumda yıpranma yırtılma gibi bir durum söz konusu ise bilgisayar donanımlarınıza akan saf su donanımlarınızı bozabilir ve kullanılamaz hale getirebilir eğer bu durum söz konusu değilse rahatlıkla alın. Vatandakilerede bi kontrol ettirin derim. Orada test ediceklerdir.
Edit:Eksik yazı

Hortumun yıpranması veya yırtılması gibi bir durum söz konusu değil. Sadece boruların terlemesinden dolayı olabilecek bir problem olur mu? Veya daha düzgün bir şekilde sormak gerekirse borular terleme yapar mı ?

Terleme söz konusu olmaz. Çünkü soğuk radyatöre sıcak bi cisim yaklaştırıp tutmuyorsun. Terleme yapması için kasa içinin sıcaklığının yüksek olması gerekli.

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar, 2-3 gün öncesine kadar sistemimi kesin olarak kararlaştırdım ve almaya karar verdim. Akrabam bilgisayarcı, sistemimin her şeyinin 4/4 lük olduğunu fakat sıvı soğutmada boruların terleme yaptığını ve parçalarını bozabileceğini söyledi fakat Technopat'ta takip ettiğim kadarıyla herhangi bir sıvı soğutucu kullanıcısının bu konuda bir problemi olduğunu yazdığını görmedim. Sizce dediği doğru mu? Böyle bir problem olabilir mi?

Tercih ettiğim sıvı soğutma, Corsair Hydro Serisi™ H100i Sıvı Soğutma Sistemi - Vatan Bilgisayar

Merhaba,

Öncelikle sıvı soğutmada boruların terleme yapacağını söyleyen kişinin bu işlerden hiç anlamadığı kurduğu cümleden açıkca anlaşılıyor. Bu noktada arkadaş bilmediği konudan bir U dönüşü yapmış ve yanlış yönlendirmiş. Eğer Hybrid bir sıvısoğutma set yani Corsair H100 veya h100i set gibi bir set almayı düşünüyorsan çekinmeden alabilirsin kesinlikle problem çıkarmayak. Yeni başlayanlar için oldukça iyi deneyim sunmakta.

Yapılan yanlış yönlendirmeye gelince :) Sıvı Soğutma seti hybrid veya custom setuplarda boruların terleme yapabilmesi için kışın kar yağarken radyatörü camdan dışarı sarkıtıp Sıfır derecenin altına inmem lazım ki böyle bir deli tanıyorum o da ben :) rekor denemesi için extreme set ile yapmıştım nitekim başarılı da oldum.
Diğer yandan havanın nemli olduğu durumlarda kapalı devre sistemlerde hiçbir sıkıntı olmaz. Custom setlerin sıvı haznelerinin üst kısmında hava kalan yerlerde hazne içinde terleme olur ama asla borularda, cpu block da veya hazne dışında terleme olmaz.

Alacağın performansa gelecek olursak Sıvı Soğutma, hava soğutmadan iyidir ancak oda sıcaklığının altına kesinlikle inemezsiniz. Performans oda sıcaklığı ile doğru orantılıdır bu nedenle Thermalright Silver Arrow Extreme ile karşılaştırma yapanlar oluyor çeşitli forumlarda bunun nedeni oda sıcaklığı.

İleride tecrübe ettikten sonra H100i yi modlayabilirsin. Şöyle ki Extreme bir radyatör alıp H100i nin pompasını kullanabilirsin. Örneğin Alpphacool Monsta 240mm radyatör. tabi uyumlu bir kasa.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı