Sıvı soğutma ve RAM önerisi

machinexe

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, çok anladığım işler olmadığı için sormak istedim. Anakartım bu:

Gerekli mi bilmiyorum ancak işlemcim de bu:

Sistemde beni rahatlatacak sıvı soğutucuya ihtiyacım var. 16 GB RAM mevcut şu ankingstonun 3200 MHz. RAM arttırmak istiyorum. Bir de sağlam SSD ihtiyacım var. Şu anki SSD:

Msi SSD Spatium M390 NVME M.2 500GB (3300MB Okuma / 2300MB Yazma) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Msi SSD Spatium M390 NVME M.2 500GB (3300MB Okuma / 2300MB Yazma) en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Önerilerinizi bekliyorum. Belirttiğim gibi çok anlamadığım için fazla linçlenezseniz sevinirim xd.

Sistemde beni rahatlatacak sıvı soğutucuya ihtiyacım var. 16 GB RAM mevcut şu ankingstonun 3200 MHz. RAM arttırmak istiyorum. Bir de sağlam SSD ihtiyacım var. Şu anki SSD:

Msi SSD Spatium M390 NVME M.2 500GB (3300MB Okuma / 2300MB Yazma) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Msi SSD Spatium M390 NVME M.2 500GB (3300MB Okuma / 2300MB Yazma) en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Önerilerinizi bekliyorum. Belirttiğim gibi çok anlamadığım için fazla linçlenezseniz sevinirim xd.

Hocam o işlemciyi net olarak bilmiyorum fakat Ryzen 5 5600 dengi diye biliyorum bende i5 11400F kullanıyorum sizinkinin bir nesil düşüğü sanırım ama o işlemciye bana kalırsa sıvı soğutma gereksiz ha diyebilirsiniz sana ne benim zevkim bu şekilde diye ama o işlemciye SE224XT yeterlidir diye düşünüyorum RAM hakkında bir bilgim yok.

bana önerilenler şuana kadar şunlar oldu:

2 adet bundan:

sıvı soğutma için de bu önerildi:

ram almışken 16dan 32ye mi yükselteyim yoksa 1 defa alıp 64 mü yükseltmeliyim sizce?

Hocam o işlemciyi net olarak bilmiyorum fakat Ryzen 5 5600 dengi diye biliyorum bende i5 11400F kullanıyorum sizinkinin bir nesil düşüğü sanırım ama o işlemciye bana kalırsa sıvı soğutma gereksiz ha diyebilirsiniz sana ne benim zevkim bu şekilde diye ama o işlemciye SE224XT yeterlidir diye düşünüyorum RAM hakkında bir bilgim yok.
SE224XT bu yazdığınız model 1 - 1.5 - 2 aralığında değişiyor fiyatı. az önce baktım netten. bu fiyatlara çıktığımda 500 1000 fazla verip paylaştığım sıvıyı alsam daha iyi olmaz mı hocam? ayrıca cevapladığınız için teşekkür ederim

Bana önerilenler şu ana kadar şunlar oldu:

2 adet bundan:

Sıvı soğutma için de bu önerildi:

RAM almışken 16'dan 32ye mi yükselteyim yoksa 1 defa alıp 64 mü yükseltmeliyim sizce?

Hocam RAM alırsanız Dual almanızı yani ikili almanızı öneririm attığınız RAM'in 1 alt segmentini kullanıyorum sadece bendeki (16x1) 3200MHz şu an eğer render gibi işlerle uğraşmıyorsanız 64 GB RAM çok gereksiz olacaktır 16 GB RAM bile şu an için idael size önerim (16x2)alın (32x2) ye şu anlık gerek yok eğer render gibi işlerle uğraşmıyorsanız.

Bana önerilenler şu ana kadar şunlar oldu:

2 adet bundan:

Sıvı soğutma için de bu önerildi:

RAM almışken 16'dan 32ye mi yükselteyim yoksa 1 defa alıp 64 mü yükseltmeliyim sizce?

SE224XT bu yazdığınız model 1 - 1.5 - 2 aralığında değişiyor fiyatı. Az önce baktım netten. Bu fiyatlara çıktığımda 500 1000 fazla verip paylaştığım sıvıyı alsam daha iyi olmaz mı hocam? Ayrıca cevapladığınız için teşekkür ederim.

Hocam bu konulardan en iyi @Prime777 hocam anlar o daha iyi cevap verir size.

SE224XT bu yazdığınız model 1 - 1.5 - 2 aralığında değişiyor fiyatı. Az önce baktım netten. Bu fiyatlara çıktığımda 500 1000 fazla verip paylaştığım sıvıyı alsam daha iyi olmaz mı hocam? Ayrıca cevapladığınız için teşekkür ederim.

Ben teşekkür ederim hocam tabii ki sıvı soğutma daha iyi olacaktır.

Hocam RAM alırsanız Dual almanızı yani ikili almanızı öneririm attığınız RAM'in 1 alt segmentini kullanıyorum sadece bendeki (16x1) 3200MHz şu an eğer render gibi işlerle uğraşmıyorsanız 64 GB RAM çok gereksiz olacaktır 16 GB RAM bile şu an için idael size önerim (16x2)alın (32x2) ye şu anlık gerek yok eğer render gibi işlerle uğraşmıyorsanız.

Hocam bu konulardan en iyi @Prime777 hocam anlar o daha iyi cevap verir size.
çok teşekkür ediyorum hocam. oyun oynuyorum ancak oynadığım oyun biraz sistem gerektiriyor. bir de bilgisayarı bazen 1 ay açık tutuyorum. sıvı soğutma istememin bir diğer nedeni de bu aslında. Öte yandan sağlam parçaları yavaş yavaş almaya çalışıyorum. Hergün fiyat değişiyor malumunuz. sistemi değiştirdiğimde diğer sistemde kullanabileceğim parçaları seçmeye çalıştım. 64 gereksiz olabilir dediğiniz gibi teşekkür ederim tekrar

Hocam kullandığınız RAM'in markasını atabilir misiniz?

Çok teşekkür ediyorum hocam. Oyun oynuyorum ancak oynadığım oyun biraz sistem gerektiriyor. Bir de bilgisayarı bazen 1 ay açık tutuyorum. Sıvı soğutma istememin bir diğer nedeni de bu aslında. Öte yandan sağlam parçaları yavaş yavaş almaya çalışıyorum. Her gün fiyat değişiyor malumunuz. Sistemi değiştirdiğimde diğer sistemde kullanabileceğim parçaları seçmeye çalıştım. 64 gereksiz olabilir dediğiniz gibi teşekkür ederim tekrar.

Hocam siz ne işle uğraşıyorsunuz 1 ay açık kalması lazım dediğinizde şaşırdım doğrusu.

Ya da.

Ya da.

Bunlar daha iyi olacaktır.

Ona uygun RAM alman lazım. Bence o 16 kalsın. Ya da sat o 16'ı, 32 attığımı al.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı