Sıvı Soğutmanın Sızdırma İhtimali Var mı?

Şu kaçırmadığı takdirde bozuldugunu nasıl anlarız ? Pompanın çalışmadığını vs. Tahminimce ısı değerleri yükselir ama sizlerin fikrini de almak istiyorum.
 
Pompa bozulursa radyatör aşırı ısınır. Sıvıyı kontrol etmek için de sesleri dinlemeniz gerekli, akış sesi gelmiyorsa sıvı buharlaşmış olabilir.
Hazır sistemlerde çok az sıvı bulunduğu için ufak bir açık bile olsa buharlaşabilir.
 
Pompa bozulursa radyatör aşırı ısınır.
Aslında tam tersine, pompa bozulursa radyatöre sıcak sıvı gitmeyeceğinden oldukça soğuk kalır. (Pompa CPU, GPU'dan ısınan sıvıyı radyatöre gönderir, radyatörde soğuyan sıvı tekrar donanıma geri döner.:))
Sıvıyı kontrol etmek için sesleri dinlemeniz gerekli, akış sesi gelmiyorsa sıvı buharlaşmış olabilir.
Hazır sistemlerde çok az sıvı bulunduğu için ufak bir açık bile olsa buharlaşabilir.
En ufak bi açık olsa sızıntı yapar ve mutlaka fark edilir. Bi şekilde sıvının kuruduğunu varsayalım, bunu anlamanın en kolay yolu kesinlikle sıcaklığın artması olacaktır. Yani sıvının akış sesinden anlayamayız. Zaten hazır S. soğutmalarda bu pek mümkün değil.

Akvaryum olayı da şöyle; göle maya çalma olayını düşünün, yani tozdan etkilenmeyecektir.
Tabi zamanla o saf sıvı özelliğini yitirip iletken bir madde olabilir. Zaten o zamana kadar siz çoktan sıvıyı değiştirmiş olursunuz. Değişmezseniz sıvı berbat bir hal alacaktır zaten.:)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı