Sıvı Soğutmayı takınca sistem açılmıyor

FlexiDesign

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus ROG B550-A | Ryzen 7 3800x | Gigabayte Vision RTX 3070 | Gskill TridentZ Neo 3600mhz 32GB | Aorus 500gb m2 SSD | Samsung EVO 970 1TB m2 SSD | Asus ROG LC360 Aio | FSP Aurum 1200W | Phanteks P500A White
Meslek
Game 2D Artist
Yeni bir anakart aldım ASUS ROG B450-F, aynı zamanda Xigmatek aurora 240 Sıvı soğutma aldım.
Eski anakartım Gigabyte B350'e sıvı soğutmanın montajını yaptım ve sorunsuz çalıştı.
Yeni aldığım ASUS ROG B450-F 'e montajını yapınca sistemi açıyorum fakat anakartın üstünde sarı bir ışık yanarak parçaları çalıştırıyor ama sistem görüntüsü ekrana gelmiyor. Blok soğutucu ile anakart sistemi açıyor fakat sıvı soğutmayı kabul etmiyor.
Sistem üstünde ki tüm kablolar doğru ama açmıyor, bir türlü anlam veremedim.
Ayrıca 24 GB RAM'im vardı 3'ü takılı olunca yine PC'yi çalıştırmıyor birini çıkardım 2 adet slotu dolu şu an.
BIOS güncellemesi yaptım, Kabloları defalarca denedim sonuç alamadım. PSU 850W çalıştırıyor ama anakart neden onunla beraber sistemi açmıyor anlam veremedim.

İşlemcim Ryzen 5 2600X

Son düzenleyen: Moderatör:
O ışıklar önce kırmızı sonra sarı beyaz ve yeşil şekilde devam ediyor. Yeşil yandığında ekrana görüntü veriyor. Işık anlamlarına bakarsan daha faydalı olabilir.

Bence fazla zorlama kurcalama derim ben sistemi harap ediyordum öyle. Anakartı aldığın baayi kurumsal bir baayi ise götür kurulsun değilse çok güvendiğin bir bilgisayarcıya götür halletsinler benim tercihim

Yeni bir anakart aldım ASUS ROG B450-F, aynı zamanda Xigmatek aurora 240 Sıvı soğutma aldım.
Eski anakartım Gigabyte B350'e sıvı soğutmanın montajını yaptım ve sorunsuz çalıştı.
Yeni aldığım ASUS ROG B450-F 'e montajını yapınca sistemi açıyorum fakat anakartın üstünde sarı bir ışık yanarak parçaları çalıştırıyor ama sistem görüntüsü ekrana gelmiyor. Blok soğutucu ile anakart sistemi açıyor fakat sıvı soğutmayı kabul etmiyor.
Sistem üstünde ki tüm kablolar doğru ama açmıyor, bir türlü anlam veremedim.
Ayrıca 24 GB RAM'im vardı 3'ü takılı olunca yine PC'yi çalıştırmıyor birini çıkardım 2 adet slotu dolu şu an.
BIOS güncellemesi yaptım, Kabloları defalarca denedim sonuç alamadım. PSU 850W çalıştırıyor ama anakart neden onunla beraber sistemi açmıyor anlam veremedim.

İşlemcim Ryzen 5 2600X
Anakart kitapçığını kontrol edin kabloları doğru yere taktığınıza emin olun
Görseli yüksek kalitede doğru anakartı bulduysam pompadan gelen kabloyu AIO PUMP pinlerine (mavi), fanlarıda iki tanesini çoklayıcısı vardır mutlaka CPU FAN (kırmızı) yere takın çoklayıcı yok ise CPU FAN ve CPU FAN OPT (kırmızı ve altındaki pinler) ikisine birden takabilirsiniz senkronize çalışacaktır.
20191130_004806.jpg

Son düzenleme:
Dostlar cevaplarınız için çok teşekkürler sıvı soğutmanın işlemci ile temas eden kısmından 2 adet kablo çıkıyor biri cpu pine bağlamak için biri rgb kablosu ve anakartın üstünde 4 adet cpu fan girişi için yer var dördünü de denedim hepsinde sarı ışık yanıyor o yüzden anlam veremiyorum ya @BerzerkFrost @epochN

Dostlar cevaplarınız için çok teşekkürler sıvı soğutmanın işlemci ile temas eden kısmından 2 adet kablo çıkıyor biri cpu pine bağlamak için biri rgb kablosu ve anakartın üstünde 4 adet cpu fan girişi için yer var dördünü de denedim hepsinde sarı ışık yanıyor o yüzden anlam veremiyorum ya @BerzerkFrost @epochN
Kabloların üstündeki yazıları görünecek şekilde fotoğraflarını atarsan yardımcı olmaya çalışıcam

E1E11B0A-FA68-4A5C-A868-670817FC16F3.jpeg
Bağlantı kabloları sadece bu biri normal cpu fanı kablosu diğeri kontrolcüye bağlanan argb kablo
Yanında gelen çoğaltıcı sadece 3pinli rgb anakart bağlantısı kablosu
ayrıca fanların kablosu sadece kontrolcüye giren kablonun aynısı
@BerzerkFrost

8:04
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartında c.pump girişi olması lazım fan girişi gibi onu bulur musun.

Ona da taktım, dediğim gibi anakart işlemci çevresinde ki tüm girişleri kontrol ettim o kabloya uyum sağlayacak tüm pinlere (4 adet) pump ve fan girişlerine denedim fakat sarı ışık yanmaya devam etti.
sorunu anlayamadım ve buraya yazayım istedim.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 467032
Bağlantı kabloları sadece bu biri normal cpu fanı kablosu diğeri kontrolcüye bağlanan argb kablo
Yanında gelen çoğaltıcı sadece 3pinli rgb anakart bağlantısı kablosu

@BerzerkFrost
Şu üçlü olan aio pump'a takılması gereken kablo olması gerek fanlarda mutlaka cpu fan pinine takılmalı bir de ramlerini kontrol eder misin düzgün takılı mı? DRAM ışığı sarı yanar genel de.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı