Sıvı soğutucu fanı için CFM mi önemli statik basınç mı?

Hocam Arctic'in static basıncı çok düşük, ARGB'li olan. 1.85 görünüyor. Ama bu fanların kullanıldığı LF2 LF3 tam bir soğutma canavarı. Bütün rakip firmaların AiO'larında 3 ve 4 üzeri basınçlı fanlar var. Bu fanları Arctic'e taksak ne kadar performans artışı kazanırız?

Arctic 48 CFM ve 1.85 basınç sağlarken Lian Li P28 92 CFM ve 4.7 basınç sağlıyor örneğin.

@GRBreakpoint

Fiyatı senin için sorun değilse Noctua NF-A12x25 öneririm. Hem çok performanslıdır hem de çok sessizdir. 6 yıl garantilidir. İstediğin sıvı soğutucuda gönül rahatlığıyla kullanırsın. Sıvı soğutmaların içinden çıkan fanlara kıyasla 10 kat daha iyidir ve aşırı kalitelidir. Noctua NF-A12x25 fanlar Corsair ML120 fanlara göre 3 derece fark yarattı bende ve i9 9900K işlemciyi overclocklu kullanıyorum. Noctua NF-A12x25 fanlar yüksek RPM'de değil orta RPM'lerde daha efektif soğuttuğunu düşünüyorum. Sıvı soğutucum balanced modda duruyor. Noctua NF-A12x25 fanlar 2000RPM maks devri ancak 1500-1700RPM arası dalgalanıyor oyun oynarken sıvı soğutmanın kendi fan ayarlamasıyla. Fan sesi boşken de olsa oyundayken de olsa aynı geliyor. Başımı asla şişirmiyor oyundayken. Corsair ML120 fanlar tabiri caizse uçak kaldırıyormuş gibi sesliydi ve 360mm sıvı soğutma kullanıyorum.

En babalarındandır.

Pahalı gelirse Arctic P12 PWM PST bakabilirsiniz.
Noctua IndustrialPPC serisi yüksek devirlerde çok çok seslidir ve 7/24 çalışan serverlarda önerilir. NF-A12x25 ve NF-F12 (NF-F12 link: Amazon.com.tr ) varken NF-F12 IndustrialPPC önerilmez fikrimce.

Son düzenleme:
Hocam Arctic'in static basıncı çok düşük, ARGB'li olan. 1.85 görünüyor. Ama bu fanların kullanıldığı LF2 LF3 tam bir soğutma canavarı. Bütün rakip firmaların AiO'larında 3 ve 4 üzeri basınçlı fanlar var. Bu fanları Arctic'e taksak ne kadar performans artışı kazanırız?

Arctic 48 CFM ve 1.85 basınç sağlarken Lian Li P28 92 CFM ve 4.7 basınç sağlıyor örneğin.

@GRBreakpoint

Gözle görülür bir performans artışı elde edilebilir. Zaten radyatörü de kalın Arctic'in. Daha iyi fanlardan (veya push-pull konfigürasyonundan) kazanım elde edebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı