Sıvı soğutucu pompası CPU fana bağlanırsa ne olur?

PSU alttan havayı alıyor kasanın altından, PSU üstünde değilik yok ondan sıkıntı yok, benim acil kasa fanlarını değişmem gerek o zaman.

Ben biraz takıntılıyım bu konuda☺️söyleyeceğim ama güleceksiniz,
3090 ekran kartı zaten yan cam kapalı iken 66-67 derece bazı oyunlarda mesela PUBG de 70 dere Max.
Cam açınca 2.3 derece düşüyor.
-İşlemcimde Max 70 görüyor?
Sizce benmi takıntılıyım? Ama kasa fanları tahmınım 450 RPM ile dönüyor sabit.
-Şu da var ben ekran kartına underwolt yapmışım normalde değeri 75 derece idi bende çok güzel değerlerle voltaj düşürdüm daha sessiz aynı performansta çalışıyor.
-Isınan yer yan cam☺️
-Bir de üsteki radyatör çıkısı sıcak oluyor.

70 derece normal sıcak değil herhangi işleme gerek yok hocam.

Psu alttan havayı alıyor kasanın altından,psu üstünde değilik yok ondan sıkıntı yok,benim acil kasa fanlarını değişmem gerek ozaman

Ben biraz takıntılıyım bu konuda☺️söylicem ama güleceksiniz,
3090 ekran kartı zaten yan cam kapalı iken 66-67 derece bazı oyunlarda mesela pubg de 70 dere max.
-işlemcimde max 70 görüyor?
Sizce benmi takıntılıyım? ama kasa fanları tahmınım 450 rpm ile dönüyor sabit.
-şu da var ben ekran kartına underwolt yapmışım normalde değeri 75 derece idi bende çok güzel değerlerle woltaj düşürdüm daha sessiz aynı performansta çalışıyor..
-ısınan yer yan cam☺️
-bir de üsteki radyatör çıkısı sıcak oluyor.

66-67, maksimum 70 güzel bir ekran kartı değeri. Soğuk değil ama sıcak da değil. İyi yani sorunsuz.

İşlemci max 70 gayet iyi. Bir sıkıntı yok hocam hiç ellemeyin bence.

70 derece normal sıcak değil herhangi işleme gerek yok hocam.
Başınızı şişiriyorum kusura bakmayım yan tamperli cam çok ısınınca acaba diyorum sensörlermi doğru gösterimiyor ekrandan☺️
Evet değerlerim öyle underwoltu iptal edince tabi ekran kartı bazen pubg de 78 lere cıkabiliyor ama bu oyunda herzaman böyle yüksekliyor her oyun aynı değil.
Bence erkan karını underwoltla kullanmak çok mantikli 825w çekiyor ve sessiz çalışıyor %62 fan ile zorlandığında,
Diğer türlü 1000 üstü w çekiyor.

Başınızı şişiriyorum kusura bakmayım yan temperli cam çok ısınınca acaba diyorum sensörler mi doğru gösterimiyor ekrandan☺️
Evet değerlerim öyle underwoltu iptal edince tabii ekran kartı bazen PUBG de 78'lere cıkabiliyor ama bu oyunda her zaman böyle yüksekliyor her oyun aynı değil.
Bence erkan karını underwoltla kullanmak çok mantikli 825W çekiyor ve sessiz çalışıyor %62 fan ile zorlandığında,
Diğer türlü 1000 üstü W çekiyor.

3090 1000WATT mı çekiyor tam anlayamadım o kısmı. 2. el mi aldınız kartı, BIOS'u orijinal mi kartın?

66-67, maksimum 70 güzel bir ekran kartı değeri. Soğuk değil ama sıcak da değil. İyi yani sorunsuz.

İşlemci max 70 gayet iyi. Bir sıkıntı yok hocam hiç ellemeyin bence.
Dediğim gibi yanı undervolt yaptım karta serin çalışsın diye,
İlk aldığımda 83 değerecelere çıkıyordu kafasına göre termal değiştim 73 lere düştü üstüne bir de underwolt yaptım mesela forza5 de max ekran ayarında 66 dere görüyor.
Ama pubg de 70 dereceye çıkıyor demekki oyunda oyuna değişiyor.

3090 1000WATT mı çekiyor tam anlayamadım o kısmı. 2. el mi aldınız kartı, BIOS'u orijinal mi kartın?
Aynen hocam bios orjinal 900 925 bazen bikere 1000 lerde görmüştüm mini volt yanı☺️psudan çektiği 325w o ayrı ben yanlış anlattım galiba☺️
Arkadaştan aldım pc satıyordu.

Yani bundan bahsediyorum☺️

Dosya Ekleri

• IMG_2755.jpeg
    IMG_2755.jpeg
    256,1 KB · Görüntüleme: 34
Dediğim gibi yanı undervolt yaptım karta serin çalışsın diye,
İlk aldığımda 83 değerecelere çıkıyordu kafasına göre termal değiştim 73'lere düştü üstüne bir de underwolt yaptım mesela Forza5 de Max ekran ayarında 66 dere görüyor.
Ama PUBG de 70 dereceye çıkıyor demek ki oyunda oyuna değişiyor.

Aynen hocam BIOS orijinal 900 925 bazen bir kere 1000'lerde görmüştüm mini volt yanı☺️psudan çektiği 325W o ayrı ben yanlış anlattım galiba☺️
Arkadaştan aldım PC satıyordu.

Yani bundan bahsediyorum☺️

Bahsettiğin farklı şeyler, 900W çekmesi imkansız o kartın normal kullanımda. Kartın termal bakımlarını yap, macunlarını yenile.

PSU alttan havayı alıyor kasanın altından, PSU üstünde değilik yok ondan sıkıntı yok, benim acil kasa fanlarını değişmem gerek o zaman.

Ben biraz takıntılıyım bu konuda☺️söyleyeceğim ama güleceksiniz,
3090 ekran kartı zaten yan cam kapalı iken 66-67 derece bazı oyunlarda mesela PUBG de 70 dere Max.
-İşlemcimde Max 70 görüyor?
Sizce benmi takıntılıyım? Ama kasa fanları tahmınım 450 RPM ile dönüyor sabit.
-Şu da var ben ekran kartına underwolt yapmışım normalde değeri 75 derece idi bende çok güzel değerlerle voltaj düşürdüm daha sessiz aynı performansta çalışıyor.
-Isınan yer yan cam☺️
-Bir de üsteki radyatör çıkısı sıcak oluyor.

Hmmm kardeşim memnun musun peki sıvi sogutmadan.

Bahsettiğin farklı şeyler, 900W çekmesi imkansız o kartın normal kullanımda. Kartın termal bakımlarını yap, macunlarını yenile.
Yok ☺️demek istediğinizi anladım hocam psudan çektiği güç 325w zaten.
Kartın değerleri bu şekilde zaten şemaya göre undervolt yapabiliyorsun.

Hmmm kardeşim memnun musun peki sıvi sogutmadan.
Sıvı soğutma powerboost deep 2x120mm 240 argb
Sıvı soğutma standart fan hızında dediğim değerleri veriyor performans modu ve full mod var bir de onları denemedim,
Aldığımda biostan silenti modda idi sessiz modda ben bi tık üst moda çıkardım gayet iyi soğutuyor demekki☺️sizin yorumlarınızdan sonra anladım

Dosya Ekleri

• IMG_2624.png
    IMG_2624.png
    570,4 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_2623.png
    IMG_2623.png
    593,3 KB · Görüntüleme: 30
Yok ☺️demek istediğinizi anladım hocam PSU'dan çektiği güç 325W zaten.
Kartın değerleri bu şekilde zaten şemaya göre undervolt yapabiliyorsun.

Sıvı soğutma Power Boost Deep 2x120mm 240 ARGB.
Sıvı soğutma standart fan hızında dediğim değerleri veriyor performans modu ve Full mod var bir de onları denemedim,
Aldığımda BIOS'tan silenti modda idi sessiz modda ben bir tık üst moda çıkardım gayet iyi soğutuyor demek ki☺️sizin yorumlarınızdan sonra anladım.

Çok teşekkür ederim bende PC toplamak istiyorum size birkaç soru sorabilir miyim 🙂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı