Sıvı soğutucu vs hava soğutucu

servandag

Decapat
Daha fazla  
RAM
Goodram 3600 mhz
Ekran kartı
Gigabyte rtx 3060 ti
Anakart
Gigabyte b450m k
İşlemci
Ryzen 5 5600
Kasam bitfenix nova mesh SE tg 4 fanlı kasa. Mersin'de yaşıyorum nem yüksek hava sıcak dolayısıyla hava sirkülasyonu olsa bile sıcak bir havanın sirkülasyonu olacağı için direkt o havayı klima gibi soğutacak bir şey lazım, ne önerirsiniz?
F/P olabilir bütçe önemli değil, zaten minimum 1500 maksimum 3000 gidecek galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli.

Zevk işi dostum, ikisi de birbirine yakın performans verir. Ben Mersin'de ikisini de kullandım. Sıcaklık değerleri yakındı, hava zaten sıcak. Ama kışın sıvı soğutma daha iyi soğutuyordu. Burada en önemli etken ortam sıcaklığı.

Sıvı soğutma iyidir.

Dostum sana hava soğutma da yeterli olacaktır ancak 70 dereceye çıkar diye tahmin ediyorum Mersin'de. Sıvı soğutma bakabilirsin. 60ın üstüne çıkmaz.

5600 için hava soğutma yeter ama ileriye dönük olması için sıvı soğutma da alabilirsiniz tercih sizin.

5600 için hava soğutma yeter ama ileriye dönük olması için sıvı soğutma da alabilirsiniz tercih sizin.
Ben i5 13400 kullanıyorum ihtiyacım olmayacaktı büyük ihtimal hava soğutma yetecekti ama soğuk olsun diye sıvı soğutma da aldım.

Noctua satılıyor Amazon'da, en iyi hava sogutma kendisi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutmanın tek avantajı daha güzel durması, bu seviye bir işlemci için hava soğutma fazlasıyla yeterli. En kaliteli hava ile sıvı arasında 10 derece fark yok. Aradaki fiyat farkı 3 kat.

Ne alırsan al ama Lian Li galahad AiO 240 Black 240 mm bu sıvı soğutmayı alma ben şu an i5 12600KF'de bu soğutucuyu kullanıyorum çok iyi soğutuyor ama aşırı ses çıkartıyor sanırım BIOS ayarlarından falanda kısamıyorsun.

O islemci icin sivi sogutma cok fazla kalir.

SE-226-XT alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…