Sivil üniversiteden MSÜ'ye geçiş mümkün müdür?

Peyjo

Hectopat
Arkadaşlar selamlar, şu an YTÜ'de EHM bölümünde 2.sinif öğrencisiyim, KHO'ya geçen sene puanımı kullanarak yatay geçiş yapabiliyor muyum?

Bulunduğunuz okulu bırakıp geçmeniz lazım normal bir öğrenci doğrudan "Askeri Öğrenci" olamıyor.

Yani tekrardan MSÜ-TYT-AYT sınavlarını vermeniz ve FYT ile Mülakatları geçmeniz lazım.
Eminsiniz demi hocam benim için önemli çünkü yanlış anlamanızı istemem.

Bir de hocam sadece KHO'da mı geçersiz ? Çünkü internette dolaşırken HHO ve DHO için makine, bilgisayar, endüstri, elektronik bölümleriyle ilgili bölümlerde iseniz geçilebileceği tarzı yazılar görmüştüm.

@Peyjo Bölüm geçişi ile ilgili detaylı bir bilgim yok fakat doğrudan geçme şansınız yok diye hatırlıyorum yani bir şekilde başvuru yapıp kabul alsanız bile tekrardan mülakatlar vs. olabilir.

Ayrıca "Subaylık" işi gerçekten filmlerde gördüğünüz resmi üniforma giymiş bazı havalı adamların masa başında aldığı "Tankların bulunduğu tümeni güneye ayrıca onlara birkaç tane de topçu bataryası destek olsun" demeye benzemiyor.

Bu işi yapacağınız zaman ölen/yaralanan askerin, kaybolan silahın da hesabı size soruluyor yeri geliyor günlerce gerçekten normal bir insanın katlanmak istemeyeceği şartlara razı olacak şekilde yaşıyorsunuz.

Gerçekten kolay bir iş değil ve bunu yapacak insanın çelik gibi bir irade ile ciddi bir ülke sevgisi olması lazım yoksa sırf para veya rütbe için yapmayı düşünüyorsanız kafanızı duvarlara vurmaktan ve ellerinizi dizlerinize vurmaktan yorulursunuz.

Yani bu fikri size öneren kişi kim bilmiyorum ama buna sadece birkaç dakikalık basit bir kararla değil oturup hesaplayarak karar verin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı