Sivilceler için cildiye doktoruna gitmek

Bir ablam var 20 yaşında ve ergenlikten kalan sivilceleri var, ve çıkmaya devam ediyor. Endişem bundan yoksa bu yaşlarda sivilceler normal.
Çok uzun süre tedavi gördüm. Doktora git ama krem alma hiçbir şeye yaramıyor. İlk geçirir bırakınca geri çıkar. Doktoruna söyle hap versin.
Aklımda bulunduracağım, teşekkürler
Bu söylediklerini aklımda bulunduracağım teşekkür ederim.

Sürekli sabunla yüzünü yıka lise 3-4 gibi geçecek elbet kalıcı değil ya.

Ayrıca yüzünle kesinlikle oynamıyorsun, bak burası çok ama çok önemli. Oynarsan o izler kaybolmaz, aksine daha da kusur yaratırsın.
Benim de saçıma yakın kısımda görünmese de izler vardı uzun bir süredir. Nasıl olduysa 1-2 haftada tertemiz oldu Farkında olmadan şifalı bir ot falan mı yedim ne yaptım bilmiyorum

bu durum için cildiye doktoruna gitmeyi düşünüyorum. Sizce ne tür yararı olur? Ne testi yaptırırım? Gidenler varsa neler istendi, yapıldı anlatabilir misiniz sonuçlar nasıl oldu acaba?
Bende de deri altında aşırı sivilce var doktora gittiğimde bana 4 ay boyunca Roaccutane kullanmamı söyledi. Kullanmaya başlayalı 2 hafta oldu fakat sivilceler de çok fazla azalma yok. Bu zaten normalmiş doktor 1 ay sonra etkisini görmeye başlarsın dedi. Yan etkileri olarak vücudunda kuruma oluyor ve dudakların çatlıyor. Yüzüm ve dudaklarım için nemlendirici verdi. Birde ilaçları vermeden önce kan tahlili istiyorlar. Gidecek olursan bilgin olsun. Sonucun ne olacağını bende bilmiyorum o yüzden sen biraz araştırma yap istersen. Yanlış bilgilendirme yapmak istemem.

Ergenliğe bağlı olduğunu düşünüyorum. Kaşıma dayan kendiliğinden düşecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…