Sivilceler için cildiye doktoruna gitmek

Eğer çok sivilceniz varsa kurtulmanın tek çaresi yetişkinliği beklemeniz veya Roccatuane kullanacaksınız, ancak bu ilaç karaciğeri çok yoruyor. Yan etkisi aşırı fazladır. Ben bu ilacı yaklaşık 10 sene önce kullandım cildiniz, dudaklarınız kuruyacak, 2 ay boyunca sivilceyi artıracak ancak sonra kalıcı olarak yok edecek.
Bir ablam var 20 yaşında ve ergenlikten kalan sivilceleri var, ve çıkmaya devam ediyor. Endişem bundan yoksa bu yaşlarda sivilceler normal.
Çok uzun süre tedavi gördüm. Doktora git ama krem alma hiçbir şeye yaramıyor. İlk geçirir bırakınca geri çıkar. Doktoruna söyle hap versin.
Aklımda bulunduracağım, teşekkürler :)
Roccatuane ilacının boy uzamasını durdurduğunu önceden okumuştum. Aynı ilacı kullanan arkadaşlarım var ve gerçekten öyle olduğunu söylüyorlar. Tamamen durduracak değil ama yavaşlatıyor. Fazla yan etkileri var denemeni önermem.
Bu söylediklerini aklımda bulunduracağım teşekkür ederim.

Ayrıca yüzünle kesinlikle oynamıyorsun, bak burası çok ama çok önemli. Oynarsan o izler kaybolmaz, aksine daha da kusur yaratırsın.
Benim de saçıma yakın kısımda görünmese de izler vardı uzun bir süredir. Nasıl olduysa 1-2 haftada tertemiz oldu :) Farkında olmadan şifalı bir ot falan mı yedim ne yaptım bilmiyorum :)

bu durum için cildiye doktoruna gitmeyi düşünüyorum. Sizce ne tür yararı olur? Ne testi yaptırırım? Gidenler varsa neler istendi, yapıldı anlatabilir misiniz sonuçlar nasıl oldu acaba?
Bende de deri altında aşırı sivilce var doktora gittiğimde bana 4 ay boyunca Roaccutane kullanmamı söyledi. Kullanmaya başlayalı 2 hafta oldu fakat sivilceler de çok fazla azalma yok. Bu zaten normalmiş doktor 1 ay sonra etkisini görmeye başlarsın dedi. Yan etkileri olarak vücudunda kuruma oluyor ve dudakların çatlıyor. Yüzüm ve dudaklarım için nemlendirici verdi. Birde ilaçları vermeden önce kan tahlili istiyorlar. Gidecek olursan bilgin olsun. Sonucun ne olacağını bende bilmiyorum o yüzden sen biraz araştırma yap istersen. Yanlış bilgilendirme yapmak istemem.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı