Siyah Beyaz: Renkleri Fare Tıklamasıyla Bulun

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Bir fotoğrafı siyah-beyaza dönüştürebilmek zor bir iş değil. Photoshop’un sunduğu “Black & White” penceresi size standart siyah beyaz bir fotoğraf sunacaktır. Ancak genellikle bu fotoğrafın istediğiniz değerlerde olma olasılığı düşüktür. Bu nedenle Siyah-Beyaz penceresinde fotoğrafta tonları açabileceğiniz ya da koyulaştırabileceğiniz altı adet renk sürgüsü bulunmaktadır. Burada koyulaştıracağınız ya da açacağınız tonların hangileri olduğunu belirlemek için size ipuçları sunacağız.

1. Siyah-Beyaz penceresini açma

“Image/Adjustments/Black & White” yolunu izleyerek ya da katman paneli üzerinde yer alan “Black & White…” seçeneği üzerinden Siyah-Beyaz penceresine ulaşabilirsiniz.

2. Mavi tonları düzenleme

Fotoğrafı daha rahat görebilmek için açılan pencereyi biraz sağa doğru kaydırabilirsiniz. Fareyi fotoğrafın üzerine getirdiğinizde imleç damlalık şeklinde görünür. Fotoğraf üzerine tıkladığınızda açtığınız “Black & White” penceresinde tıkladığınız rengi göreceksiniz. Tıkladığınız alanın rengi aktif olan sürgüyle belirtilir.

3. Macenta renklerini düzenleme

Fotoğraf üzerine tıklayıp fare tuşunu basılı tutarak fareyi sağa ya da sola doğru sürüklediğiniz de ilgili sürgünün açtığınız pencerede hareket ettiğini göreceksiniz. Bu sayede fotoğrafta istediğiniz bölümü rahatça koyulaştırabilir ya da aydınlatabilirsiniz.

SXjrctv.jpg


Siyah-Beyaz: Çatıya tıklayın ve fareyi sağa ya da sola doğru sürükleyin.

Ohl2jTU.jpg


Kırmızı: Örneğin çatıların rengini uyumlulaştırabilmek için “Black & White” penceresini açın.

“Black & White” penceresi: Altı tane sürgü var. Peki bunlardan hangisi fotoğrafı aydınlatıyor? Bunu öğrenebilmek için fotoğrafın üstüne tıklamanız yeterli.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı