Dün laptobu SSD takmak için açmıştım. SSD'yi takamadım. Sabah kullanmak için başlat düğmesine bastığımda fanlar çalışıyor, klavyenin ışığı da yanıyor fakat siyah ekranda kalıyor. Herhangi bir ekran yok. Bilgisi olan yardım edebilir mi?
Monitörünü ve görüntü kablonu kontrol et. Kasanın içini açıp ne yaptığını bilmiyorum ama ekran kartını kontrol et. Çıktıysa yeniden tak, güç kablosu takılı değilse tak. Veya görüntü kablonu yanlışlıkla anakarta bağlamış olabilirsin onu kontrol et.
Monitörünü ve görüntü kablonu kontrol et. Kasanın içini açıp ne yaptığını bilmiyorum ama ekran kartını kontrol et. Çıktıysa yeniden tak, güç kablosu takılı değilse tak. Veya görüntü kablonu yanlışlıkla anakarta bağlamış olabilirsin onu kontrol et.
Kusura bakma geç döndüm. Eğer hala sorunu çözemediysen, laptopun önce pilini çıkartıp ardından açma tuşunu 1 sn basılı tut ve RAM'lerin yerini değiştir. Tek RAM varsa RAM slotunu değiştir.
Kusura bakma geç döndüm. Eğer hala sorunu çözemediysen, laptopun önce pilini çıkartıp ardından açma tuşunu 1 sn basılı tut ve RAM'lerin yerini değiştir. Tek RAM varsa RAM slotunu değiştir.
Estağfurullah hocam ne kusuru. Sorunu çözebilmiş değilim. RAM'i değiştiremem çünkü üstünde termal ped var. Diğer slotta sıkıntı olur. Ayrıca HDMI kablosuyla televizyona bağladım görüntü var televizyonda fakat laptopta siyah ekran var neden olabilir bu.
Eğer TV de görüntü veriyorsa RAM'le falan uğraşmana gerek yok sorun orada değil. TV'de gösteriyorsa sorunun laptop ekranından kaynaklanıyordur. İngilizce bir kaynak var sana yardımcı olabilir.
Eğer bu konu da yardımcı olmaz ise yanlışlıkla laptop ekranının kablosuyla oynayıp yerinden çıkarmış olabilirsin (pek olası değil). Daha kötü durumda laptop ekranı tamamen gitmiş olabilir.
Eğer TV de görüntü veriyorsa RAM'le falan uğraşmana gerek yok sorun orada değil. TV'de gösteriyorsa sorunun laptop ekranından kaynaklanıyordur. İngilizce bir kaynak var sana yardımcı olabilir.
Eğer bu konu da yardımcı olmaz ise yanlışlıkla laptop ekranının kablosuyla oynayıp yerinden çıkarmış olabilirsin (pek olası değil). Daha kötü durumda laptop ekranı tamamen gitmiş olabilir.
SSD takamadın ama o esnasa diğer diski yerinden oynatmış olabilir misin ? BIOS'a girip diğer disk görünüyor mu diye kontrol et. BIOS'ta boot kısmında ilk sırada Windowsboot manger'ı olduğuna emin ol.
SSD takamadın ama o esnasa diğer diski yerinden oynatmış olabilir misin? BIOS'a girip diğer disk görünüyor mu diye kontrol et. BIOS'ta boot kısmında ilk sırada Windowsboot Manger'ı olduğuna emin ol.
Arkadaş TV ile sorunsuz bir şekilde görüntü alabildiğini yazmış yani Windows'a bootlayabiliyor orada bir sıkıntı yok. Sıkıntı laptop kendi ekranını görmemesi.