Çözüldü Siyah ekran WattMan hatası olabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bybrt28

Centipat
Daha fazla  
RAM
Ram 3200mhz ancak anakart 2400 desteklediği için 2400 de çalışıyor olması lazım
SSD veya HDD modeli
SSD
Ekran kartı
Amd Rx580
Anakart
H110
İşlemci
i5 6500 3.20ghz
Kimileri WattMan hatası diyor ancak tam farkına varamadım ana problem genellikle oyun oynarken bir anda ekran kararıyor ve output sesini alıyorum ekranda sinyal yok yazısı çıkarıyor mecburen bilgisayarı Power tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum. Bilgisayarı açtığımda ise nadiren ekran kartı sürücüleri bozulmuş veya silinmiş gibi oluyor yani ekrana sağ tıkladığımda AMD Software'i göstermiyor ve aktif aygıtlarda ekran kartı gözükmüyor. Ancak bu siyah ekran sırasında fanlar hala çalışmaya devam ediyor. Sürücü silindiyse ve tekrar yüklersem böyle bir şeyle de karşılaşıyorum.

Ekran görüntüsü 2025-07-22 135946.png

Çözüm
BIOS sürümün nedir? Windows en güncel halde mi kontrol edin. DDU ile AMD silip en güncel sürümü yükleyin. Isı değerlerini gönderin oyun içi.
OCCT ile ayrı ayrı 40 dakika 3D ve VRAM testleri yapıp sonuçları atın.

Aynı sorunu yaşıyordum. Bu ayarı -3 ila -6 arasında bir değere getirip deneyebilirsin.
Performans-Ayarlanıyor-GPU Ayarı

Eki Görüntüle 2556502

Tamadır daha önce denedim diye hatırlıyorum ancak bir daha deneyeceğim aynı panelden fan ayarı ve çektiği wattı ayarladıydım ancak bazıları diyorkş oyuna girdiğinde tekrar otomatik moda alıyor. Dediğinizi bugün ve yarın test edeceğim.

Tamadır daha önce denedim diye hatırlıyorum ancak bir daha deneyeceğim aynı panelden fan ayarı ve çektiği wattı ayarladıydım ancak bazıları diyorkş oyuna girdiğinde tekrar otomatik moda alıyor. Dediğinizi bugün ve yarın test edeceğim.

Evet bende de otomatik moda alıyordu fakat bir şekilde düzeldi otomatiğe almasına rağmen.

Evet bende de otomatik moda alıyordu fakat bir şekilde düzeldi otomatiğe almasına rağmen.

Ekran kartı almadan önce bunu denedim. Kısmen sorun için çözüm sayılabilir ancak bir yerden sonra yine tekrarlayabiliyor veya otomatik yaptıgınız ayarlar değişebiliyor, o yüzden en mantıklısı AMD'den kurtulmak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı