Siyah şapkalı hacker nasıl olunur?

Hocam isteğimi mazur görün ama şimdi kolaya kaçıp size hazırlatmak olacak mesela ben gerçekten bu siber güvenlik işini yapmak istiyorum sizin dediğiniz şeyleri Can Değer'den de.
Dinledim peki nasıl gidim yani adımlarımın sırası ne olsun yanlış ilerlemek istemem ve adım adım nasıl gitmemi söylerseniz sevinirim ayrıca bende kafamda kurdumda mantıksız geldi şu adımlara bir bakın isterseniz:
-N+ ve sistem altyapısı öğrenme.
-Kali Linux öğrenme.
-Python bitirip kendi lehime işler nasıl yaparımı bulma.
-Etik hacker nasıl olunuru anlamak.
-Amacımı belirleyip bir program hazırlama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam isteğimi mazur görün ama şimdi kolaya kaçıp size hazırlatmak olacak mesela ben gerçekten bu siber güvenlik işini yapmak istiyorum sizin dediğiniz şeyleri Can Değer'den de.
Dinledim peki nasıl gidim yani adımlarımın sırası ne olsun yanlış ilerlemek istemem ve adım adım nasıl gitmemi söylerseniz sevinirim ayrıca bende kafamda kurdumda mantıksız geldi şu adımlara bir bakın isterseniz:
-N+ ve sistem altyapısı öğrenme.
-Kali Linux öğrenme.
-Python bitirip kendi lehime işler nasıl yaparımı bulma.
-Etik hacker nasıl olunuru anlamak.
-Amacımı belirleyip bir program hazırlama.

Belirli bir yolu ya da yöntemi olduğunu düşünmüyorum. Kısaca neyi kendi yararına kullanmak istiyorsun, bu sistemin işleyiş mekanizması ne, ben bu mekanizmayı nasıl kendi lehime kullanabilirim. Bunları düşünmen gerekli. Bu bir web sitesi için başkadır. Hiçbir ağa bağlı olmayan bir bilgisayar için farklıdır.

Merhaba ben siyah şapkalı bir hacker olmak istiyorum çünkü ilk siyah şapkalı olursam sonradan siber güvenlikte daha iyi koruma yapabileceğimi düşünüyorum.

Bu düşünce biçimi yanlış, siyah şapkalı olup daha iyi koruma yapmak siyah şapkalı olmaya aykırı. Terime hakim değilsiniz, açıklayayım. Siyah şapkalı bir hacker başkalarının iyiliğini düşünüp daha iyi koruma yapabilmek için siyah şapkalı olmaz. Kendinizi eğitirsiniz, geliştirirsiniz ve bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olunca etik kurallar çerçevesinde testlerinizi gerçekleştirirsiniz. Yeri gelir gizlilik sözleşmesi imzalar pentest yaparsınız yeri gelir kendi makinenizi hackler güvenlik açığı bulursunuz vs.

Bu arada ben Python öğreniyorum gerekli olur diye %75'i bitti...

Bir dili asla bitiremezsiniz, yüzdelik bir dilim vermekten her zaman kaçının. Diğer türlü ortamda dalga konusu bile olur bu dediğiniz. Dilin temellerinin %75'i deseniz tamam fakat Python'ın %75'ini bitirdim diye bir kullanım söz konusu bile olamaz. Python'ı bitirdim demek tüm fonksiyonları kullandım, tüm kütüphaneleri denedim ve bunlar doğrultusunda Python'ı bitirdim demekmiş gibi bir anlam çıkarıyor. Siber güvenlik alanında 2 üniversiteye temel düzey eğitim verdim ve herkesteki ortak kullanım buydu, en çok kızdığım yer açık konuşmam gerekirse de bu kısım oldu. Bilmeyip konuşmayla aynı kefeye koyuyorum şahsen.

...Kali Linux da yüklü ve nasıl kullanılır öğreniyorum.

Kali Linux'un tek olayı birçok kullanılan araçların yüklü gelmesi aslında. Direkt olarak kendi eğitimlerimde kullandığım sıralamayı vereyim size. Öncelikle pentest nedir, pentest türleri nelerdir ve siber güvenlik ile siber güvenlikçi nedir bu kavramları iyice öğrenin. Ardından Linux Terminal komutlarında ihtiyacınız olanını öğrenin ve ağ katmanlarını iyice kavrayın. Bütün bunlar sonrasında Kali üzerindeki toollar üzerinde testlerinize başlayın. Temelleri öğrenmeden toollara geçerseniz neyin neye yaradığından bihaber bir biçimde işlemleri gerçekleştirirsiniz, bu yanlış.

Diyeceklerim şimdilik bu kadar, önünüzde uzun bir yol var ve size tavsiyem hiçbir şeyi aceleye getirmeyin, sindire sindire öğrenin. Şimdiden kolay gelsin, iyi çalışmalar. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı