Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi okunur mu?

Yer
İstanbul
İyi sosyaller herkese. Seneye YKS'ye gireceğim inşallah. Hem kendimi bildim bileli ilgi duyduğum için, hem de sayısalım berbat olduğu için Tarih bölümü okumak ve akademisyen olmak istiyordum lakin yine de sözel bölümlerin önü neredeyse tamamen kapalı olduğundan ön yargıyla bakmaya başladım bu işe.

İnternette araştırma yaparken Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü okuyabileceğimi fark ettim. Bu konuda bazı sorularım var; kısa da olsa cevaplandırırsanız sevinirim.

1) Sayısalım daha temelden berbat olduğu için (ve hevesim de olmadığından), YKS'de en fazla 8-9 matematik çözebilirim ama sözel derslerde kendime güveniyorum doğrusu. EA puanım muhtemelen 350 civarı gelir. Bu puanla da çok kaliteli bir üniversitede Kamu Yönetimi okuyamam. Bazıları "ODTÜ ve AÜ'de okumayacaksanız boşuna okumayın" demişler bölüm için. Mesela ÇOMÜ'de falan bu bölümü okusam, KPSS'ye sıkı çalışıp iyi bir meslek elde edebilir miyim?

2) Kamu Yönetimi bölümü zor mu? Bölümde sayısal ders(ler) var mı?

3) Bu bölümden mezun olarak elde etmek istediğim meslekler KPSS P3 puan türünde yer alıyor. Ben Tarih bölümünden mezun olarak da bu P3 mesleklerine başvurabilir miyim, yoksa illa Kamu Yönetimi'nden mi mezun olmam gerekiyor?

4) KPSS P3'te yüksek puan almak için sayısalı iyi yapmak şart mı?

5) KPSS P3'teki yüksek maaşlı memuriyetler nelerdir? Maaşları genel olarak yüksek midir?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı